Bai mici si cochete: idei de amenajare, modele, imagini de la designer Georgia Dumbrava

Ideea unei bai mici si cochete iti surade? Daca si tu vrei sa iti amenajezi sanctuarul relaxarii intr-un stil modern si cu mult bun gust, pune in aplicare sfaturile specialistilor in domeniu! Avem pentru tine cele mai bune idei din care te poti inspira cu incredere! Iata-le!


Idei pentru amenajarea unei bai mici de la designer de interior Georgia Dumbrava


Cauti idei amenajare baie mica? Daca esti lipsit de inspiratie, specialistii in domeniu iti stau la dispozitie. Pentru inceput, este bine sa alegi culori calde si cat mai deschise, care sa creeze impresia de spatiu mai mare si mai aerisit. Apoi, piesele de mobilier si obiectele sanitare din componenta baii trebuie sa fie cat mai definite, cu un design practic, astfel incat sa nu ocupe mult loc, dar sa poata fi extrem de utile.



Amenajarea unei bai mici in functie de locuinta si dimensiune


Amenajarea unei bai mici de apartament


La capitolul amenajari bai mici de apartament, tot ce trebuie sa stii este faptul ca este bine sa mizezi pe calitate, nu pe cantitate. Nu ai nevoie de piese de mobilier mari, care sa te incurce. Un dulapior pentru produse de ingrijire este absolut suficient. In rest, mizeaza pe obiecte sanitare in culori deschise, care sa aduca un plus de spatiu baii tale. Amineste-ti ca un spatiu mic nu trebuie aglomerat cu foarte multe produse, astfel ca este suficient sa te limitezi la strictul necesar. Ce zici de un suport cu 3 rafturi realizat din lemn de nuc? Este ideal pentru o baie cu dimensiuni reduse!



Amenajarea unei bai mici de bloc


Tot in cazul unei amenajari bai mici de bloc, opteaza pentru culori deschise, nuante pale si corpuri de iluminat simple, care sa ofere impresia de spatiu. Alege alb, roz pudra, bej, lavanda, totul in armonie cu starea ta de spirit si personalitatea pe care o ai. Poti alege aplice si plafoniere care sa scoata in evidenta faianta si gresia, dar si corpurile sanitare.



Amenajare baie mica de serviciu


Ai nevoie de o idee pentru amenajare baie mica de serviciu? Ce spui de corpuri sanitare albe in contrast cu decoratiuni gri? Simplu, modern si eficient! Alege LED-uri pentru un plus de noutate si cateva detalii argintii care vor conferi un plus de efect. Cu siguranta musafirii tai vor fi uimiti de un decor pe cat de simplu, pe atat de modern!



Amenajare baie mica 1- 2 mp


Vrei cateva sfaturi de amenajare baie mica 2 mp sau amenajare baie mica 1 mp? Indiferent de dimensiuni, mizeaza intotdeauna pe strictul necesar si nu aglomera spatiul mai mult decat trebuie. O cabina de dus futurista din sticla si o chiuveta de dimensiuni reduse reprezinta elementele ideale. Asigura-te ca montezi si cateva spoturi care sa iti ofere lumina de care ai nevoie atunci cand esti in baie.



Amenajare baie mica 3 mp


Daca vorbim de amenajare baie mica 3 mp, principiile raman aceleasi: culori deschise, corpuri mici, dar incapatoare si cat mai putine elemente de decor. Corpurile de iluminat sunt foarte importante, astfel ca alege cu bun gust si pune accent pe calitate. Chiar daca nu poti folosi foarte multe obiecte intr-o baie micuta, incearca sa te limitezi la strictul necesar pentru a nu aglomera incaperea.



Amenajare baie mica 4 mp


In cazul in care ai mai mult spatiu si cauti idei de amenajare baie mica 4 mp, te poti gandi si la instalarea unei cazi de dimensiuni reduse. Aceasta iti va oferi exact cadrul de care ai nevoie pentru un plus de relaxare in baia ta. Insa trebuie sa ai grija sa nu aglomerezi incaperea cu prea multe obiecte, deoarece spatiul trebuie sa ramana unul foarte aerisit.



Amenajare baie ingusta


Daca baia ta este ingusta si ai nevoie de o idee stralucita pentru amenajare baie ingusta, atunci mizeaza pe alegerea gresiei si a faiantei in nuante naturale, care dau impresia de spatiu, de largire. Completeaza decorul cu cele mai deschise culori si cu siguranta vei amenaja o baie de vis! Alege oglinzi mari, cu LED, astfel incat sa creezi impresia ca baia ta este mai mare.



Modele culori de gresie si faianta pentru baie mica


Ai inceput renovarile si ai nevoie de modele gresie si faianta baie mica? Ce spui sa dai uitarii imprimeurile care se purtau acum cativa ani si sa optezi pentru linii fine si detalii cat mai subtile? Nici nu le vei observa, ceea ce va face ca spatiul sa para mai incapator si aerisit. Inspira-te din sugestiile noastre foto!



Amenajare bai mici in functie de spatiul disponibil


La capitolul amenajare bai mici, dupa cum vezi, totul tine de alegerea culorilor potrivite. Mizeaza pe simplitate si nu vei da gres niciodata. Iti vei multumi cand vei vedea rezultatul final.



Amenajare bai mici cu dus zidit


Cauti si mai multe idei de amenajare baie mica cu dus? Ce spui sa te orientezi spre acele bai mici cu dus zidit? Sunt extrem de moderne, practice si pot fi folosite rapid si usor de oricine! Orice musafir te va invidia cand va observa cata imaginatie ai si cat de frumos ai reusit sa iti transformi baia.



Amenajare bai mici cu cabina de dus


Daca esti adeptul acelor bai mici, cu cabina de dus, indreapta-ti atentia spre produse din sticla, transparente, cu accente minimaliste, care arata foarte bine, nu ocupa mult spatiu si reprezinta cu adevarat o investitie durabila in timp. Acestea nu necesita foarte multa atentie sau ingrijire, insa asigura-te ca alegi calitatea in detrimentul cantitatii.



Amenajare baie mica cu cada


Te intrebi care e cea mai buna idee de amenajare baie mica cu cada? Nimic mai simplu! Mizeaza pe accente din stilurile industrial si modern si te vei bucura de o incapere de-a dreptul relaxanta. Nuantele de bej si gri taupe sunt la mare cautare in anul 2022, fiind extrem de apreciate si de catre cunoscatorii din domeniu.



Modele de design baie mica in functie de stilul ales


La capitolul design baie mica, specialistii recomanda prioritizarea elementelor cu adevarat necesare. Un model baie mica ideal va fi acela care detine obiecte sanitare simple, in linii drepte, care nu ocupa mult spatiu, lumina care nu oboseste si nici nu iese foarte mult in evidenta si cel mult o piesa de mobilier practica.


Modele de bai mici amenajate modern


Vrei sa ai o baie mica moderna? Opteaza pentru spoturi, LED-uri, plafoniere futuriste, cauta gresie si faianta cu imprimeuri 3D, alege obiectele sanitare cu detalii aurii sau argintii si vei crea impresia de spatiu si mult lux. Cele mai multe bai mici amenajate modern dispun de tehnologie si un cadru ideal pentru o atmosfera relaxanta.



Bai mici amenajate vintage


Baile mici amenajate in stil vintage sunt cele care contin, de regula, o cada usor curbata pe margini, insa nu este obligatoriu sa detii un astfel de obiect, daca spatiul nu iti permite. Alege accesorii aurii sau in culoarea cuprului si combina-le cu gresie si faianta mata. Poti alege si o oglinda vintage, astfel incat spatiul sa prinda si mai multa autenticitate.



Bai mici amenajate minimalist


Baile mici amenajate minimalist sunt preferatele oamenilor moderni, care nu au foarte mult timp la dispozitie pentru a se ocupa de decor. Acestea sunt, de regula, albe, gri, negre, cu accente argintii sau transparente si au corpuri de iluminat cu LED. Gresia si faianta pot avea aspect lucios, astfel ca este indicat sa accesorizezi totul cu nuante cat mai deschise si simple.



Idei de mobila pentru baie mica


Daca te intrebi ce mobila baie mica sa achizitionezi, afla ca vei merge la sigur cu un dulapior cu usi, in care sa depozitezi strictul necesar. De asemenea, te mai poti gandi la rafturi suspendate sau dulapuri de mici dimensiuni, care sa te ajute sa ascunzi sau sa maschezi anumite produse pe care le tii in baie.



Culori la moda pentru baile mici


La capitolul culori baie mica, poate ar fi bine sa optezi pentru nuantele pastelate si culorile care atrag atentia si care deschid spatiul, cum sunt alb, gri, ivory, argintiu, bej, crem, roz pal. Nici lavanda nu este exclusa, mai ales daca vorbim despre o oaza de relaxare, asa cum este baia. De asemenea, si un bleu foarte deschis este indicat de a fi folosit in amenajarea bailor.



Modele de bai in 2 culori


Te gandesti si la modele de bai in 2 culori? De ce nu? Daca nu te poti hotari la o singura culoare, opteaza pentru combinatii moderne de alb-gri, roz-gri, bej-maro, argintiu-lavanda. Vei fi placut surprins de imaginea pe care o vei conferi baii tale. Orice musafir va fi curios sa iti calce pragul casei si sa descopere cata creativitate si bun-gust exista in fiecare incapere in parte!


Citeste si: Covorase pentru baie - invata sa le alegi cu bun gust!

Comentarii