Cum se spala prosoapele de bucatarie?

Sunt colorate, au un aspect placut si aduc intotdeauna un plus oricarui spatiu din bucatarie in care sunt amplasate. Prosoapele de bucatarie, caci despre ele este vorba, sunt nelipsite din arsenalul oricarei gospodine care isi doreste sa isi usureze munca atunci cand gateste. Insa pe cat sunt de ochioase, pe atat de rapid se murdaresc. Din acest motiv, este foarte important sa stii cum sa le cureti rapid si eficient, pentru a le prelungi rezistenta si a te bucura mai mult de ele.

Daca vrei sa afli cum se spala prosoapele de bucatarie, ti-am pregatit cateva sfaturi utile, numai bune de tinut minte!

Cum se spala prosoapele de bucatarie?

Cele mai multe prosoape de bucatarie noi sunt acoperite cu un strat de silicon sau cu un balsam care le face mai putin absorbante, dar mai rezistente impotriva murdariei inevitabile. Vrei sa excelezi la capitolul "cum se spala prosoapele de bucatarie"? Urmeaza acesti pasi simpli, mai ales daca aceste produse sunt nou-noute:

1. Desfa ambalajul produselor si rupe toate etichetele de pe noile prosoape de bucatarie.
2. Poti despaturi prosoapele, ca sa le pui in masina de spalat apoi, insa fara alte rufe.
3. Nu umple masina de spalat in exces. Lasa suficient spatiu in partea de sus a tamburului pentru a permite prosoapelor sa se miste liber.
4. Ia in considerare faptul ca unele culori pot sa iasa din material la prima spalare, deci incepe prin a spala separat prosoapele de culoare alba, deschisa si pe cele de culoare inchisa.
5. Consulta instructiunile de spalare de pe prosoapele de bucatarie pentru a afla care este temperatura optima si programul de spalare recomandat.
6. Pentru clatirea finala a prosoapelor, poti folosi jumatate din doza normala de detergent si sa adaugi o jumatate de cana de otet alb in cadrul primelor spalari. Otetul are capacitatea de a descompune substantele aplicate prosoapelor, astfel puterea de absorbtie a acestora se va imbunatati.
7. Daca iti doresti o asigurare suplimentara ca prosoapele tale sunt gata de utilizare, lasa-le in masina de spalat si ruleaza din nou programul de spalare.
8. Scoate prosoapele din masina de spalat si usuca-le asa cum ai face-o in mod obisnuit, intr-un uscator sau pe un suport de haine. Dupa ce s-au uscat, stergerea vaselor proaspat spalate cu prosoapele de bucatarie va deveni o joaca.

Acum ca ai aflat cum se spala prosoapele de bucatarie, poate ar trebui sa stii si cateva sfaturi legate de intretinerea lor! Mai exact, iata ce este recomandat sa faci!

  • Nu folosi prea mult detergent de rufe. De asemenea, evita sa folosesti balsamuri parfumate sau orice alt produs cu parfum, intrucat prosoapele de bucatarie nu trebuie sa aiba un miros anume dupa spalare.
  • Daca usuci prosoapele intr-un uscator, pune doua bile de uscare in aparat impreuna cu prosoapele de bucatarie. Acest lucru le va ajuta sa devina mai pufoase si mai absorbante.

Inca mai ai dubii cu privire la cum se spala prosoapele de bucatarie si cum se intretin acestea? Urmareste blogul nostru si vei afla cele mai tari tips & tricks pentru casa ta!

Citeste si: 5 elemente indispensabile dintr-o bucatarie moderna

Comentarii