Ce covoare se poarta in living? 20 de idei de amenajare

Cand vine vorba despre living, cu siguranta primul lucru care iti vine in minte este fie canapeaua, fie mobilierul pe care il vei alege. Insa ce ai spune daca te-ai gandi, mai intai, la covoare? Aceste accesorii au un rol extrem de important in imaginea unei incaperi si, daca sunt alese potrivit, pot influenta enorm esteticul camerei.

Te intrebi ce covoare se poarta in living? Anul 2022 te indeamna sa fii creativ si sa-ti alegi covorul dupa bunul plac. Asadar, este important ca aceasta piesa sa se potriveasca atat cu restul mobilierului si decorului din casa ta, dar mai ales cu personalitatea ta, cu stilul pe care il ai zi de zi. Culorile se aleg in functie de stilul amenajat, insa asta nu inseamna ca nu iti poti pune imaginatia la incercare. Chiar daca designerii de interior te sfatuiesc sa alegi nuante mai inchise, daca ai parchet deschis, sau nuante mai deschise, daca podeaua este inchisa, cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in minte este sa iti placa ceea ce vezi.

Daca tu esti multumit cu ceea ce vezi, cu siguranta restul detaliilor nu mai primeaza. Totusi, noi suntem aici pentru a-ti oferi cateva sfaturi utile din care speram sa te inspiri cu placere. Asadar, citeste in continuare si vezi ce ti-am pregatit!

Cum se alege dimensiunea covorului in living

Cu siguranta te-ai intrebat de multe ori cat de mare trebuie sa fie covorul in living. Ei bine, se pare ca marimea acestuia depinde de dimensiunea incaperii. Astfel, covoarele cu laturile de 2×3 sau 3×4 metri sunt potrivite pentru livingurile mari, de cel putin 22-24 mp, in timp ce modelele cu dimensiunile 1,5×2, 1,8×2 sau 1,5×1,5 sunt ideale pentru livingurile de mici dimensiuni.

De exemplu, in cazul unei sufragerii spatioase, covorul poate fi asezat in fata canapelei, iar fotoliile sau scaunele sa fie amplasate chiar pe una dintre maginile covorului. Ideea este ca persoanele asezate atat pe fotolii, cat si pe canapea sa simta sub picioare covorul si nu pardoseala goala.

Pentru un living de dimensiuni generoase, poti alege atat un covor dreptunghiular, cat si unul de forma rotunda sau ovala, ultimele doua variante fiind potrivite mai ales in tandem cu canapelele si fotoliile cu forme rotunjite, dar si cu lustrele si veiozele de acest tip. In cazul unui living mic, covorul poate fi asezat in fata canapelei, astfel incat centrul covorului sa coincida cu centrul masutei de cafea, amplasata deasupra lui.

Cum se alege covorul in functie de stilul amenajat?

Pentru livingurile amenajate in stil clasic, cele mai potrivite sunt covoarele in nuante de rosu, bordo, maro, verde sau gri, cu imprimeu. Modelul ideal este reprezentat de asa-zisele covoare turcesti sau covoarele pe care le gasesti de obicei in muzee si institutii de cultura.

Covoarele potrivite livingurilor moderne se deosebesc de cele din categoria anterioara atat prin textura, cat mai ales prin culoare. In ultimii ani, la mare cautare au fost modelele de covoare latoase, denumite shaggy, intr-una doua sau chiar trei nuante asortate. Un alt model popular, conceput special pentru completarea decorului unui living modern, sunt covoarele cu textura reliefata, cu imprimeu abstract, in diverse variante cromatice, de la cele pale si rezervate pana la cele mai puternice si mai ochioase.

Stilurile rustic si eco sunt definite, in primul rand, de textilele din fibre naturale. Cel mai potrivit covor in cazul unui living amenajat in stil rustic va fi, desigur, unul din lana, bumbac, iuta sau sisal. In ce priveste alegerea culorii, cauta covoare in nuante legate de natura: tonuri de bej, maro, verde, gri etc. Atat stilul eco, cat si cel rustic sunt ideale pentru expunerea covoarelor cu imprimeu etnic.

Stilul glamour este caracterizat de covoare pufoase, de un alb imaculat, care contrasteaza perfect cu piesele de mobilier din sticla si ramele argintii sau aurii. Acestea arata foarte bine pe o podea perfect finisata si se potrivesc intr-un living in care exista canapele pufoase din catifea decorate cu cat mai multe perne.

20 de covoare care se poarta in living

Acum ca ai aflat ce covoare se poarta in living sau cum ar trebui sa arate piesa perfecta pentru incaperea ta, iata o galerie foto cu cele mai frumoase modele. Inspira-te din imagini si creeaza-ti un cadru de vis in livingul tau, astfel incat sa te simti incredibil de fiecare data cand esti ACASA.

Comentarii