Vrei sa ai covoare perfecte? Iata cum le intretii!

Iti place sa dai un suflu nou decorului casei tale cu cele mai frumoase covoare? Aceste piese sunt realmente un ajutor de nadejde atunci cand vine vorba de a schimba design-ul usor si rapid, fara prea multe batai de cap. Este important sa investesti in produse de inalta calitate, care sa reziste in fata trecerii timpului si care sa nu se deterioreze in urma uzurii.

Ti-am pregatit cateva informatii interesante despre cum sa ai grija de covoarele din casa ta si ce solutii practice si extrem de utile poti aplica atunci cand inevitabilul se produce, mai exact murdaria sau petele care apar din senin. Iata ce spun specialistii in curatenie!

Aspira covorul cel putin de doua ori pe saptamana


Daca vei aspira regulat covorul, de doua-trei ori pe saptamana, te vei asigura ca va ramane curat si ca particulele de praf si murdarie nu vor intra adanc in tesatura. De asemenea, nu doar ca vei avea mereu casa curata, dar te vei bucura de aspectul impecabil, ca nou, al covorului tau.

Citeste eticheta produselor de curatenie


In cazul in care nu stii foarte multe lucruri despre produsele de curatenie pe care le folosesti, nu e cazul sa experimentezi cu covoarele pe care abia le-ai achizitionat. Poti sa te documentezi inainte si sa vezi daca acestea sunt sau nu potrivite pentru materialul si tesatura covorului. Astfel, vei fi precaut si vei sti din start daca merita sau nu folosite la curatarea covorului. Alege intotdeauna produse de curatenie blande, pentru a prelungi aspectul nou.

Indeparteaza petele recente


Daca inevitabilul s-a produs si tocmai ai varsat ceva pe covor, indiferent ca e mancare, bautura sau orice alt produs, trebuie sa actionezi cat poti de repede. Nu lasa petele sa se usuce, intrucat acestea vor fi mult mai greu de scos apoi. Aplica o solutie de curatare pe zona afectata si lasa sa actioneze. In cazul in care nu ai reusit sa scoti petele, poti apela la trucuri cu ingrediente pe care le ai prin bucatarie: doua masuri de apa cu o masura de otet sau doua masuri de apa cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. De asemenea, si zeama de lamaie are efect de indepartare a petelor usoare de pe covoare, mai exact acele pete de la suprafata.

Nu lasa covorul sub piese grele de mobilier


Orice piesa grea de mobilier va avea un efect mai putin placut asupra covoarelor, atunci cand aceasta este amplasata deasupra acestora: fibrele se vor aplatiza, iar culoarea din zona respectiva poate sa faca nota discordanta cu restul covorului. Daca, din diverse motive, configuratia mobilerului din camera face imposibil ca acesta sa nu se afle sub mobila, atunci incearca, periodic, sa il intorci. Astfel, vei atenua din aspectul de fibre presate, care apare in locurile in care este asezata mobila grea.

Acestea sunt doar cateva informatii utile pe care e bine sa le stii, mai ales daca ai covoare noi si vrei sa le pastrezi in stare perfecta timp indelungat. Cu putina atentie, vei reusi sa eviti micile accidente sau intamplarile nefericite in care petele isi fac aparitia.

Citeste si: Covorase pentru baie - invata sa le alegi cu bun gust!

Comentarii

Articole similare

Ce nu stiai despre covoare?
Ce nu stiai despre covoare?
Cate lucruri stii despre modelele de covoare pe care le ai in casa si pe care calci zilnic? Poate nu te-ai gandit niciodata, dar un astfel de obiect simplu si extrem de important poate avea o poveste...