Cum iti pregatesti casa pentru sezonul cald?

Primavara si vara au ceva cu totul special! Pe langa faptul ca natura se trezeste la viata si se dezmorteste din frigul prin care a trecut, soarele straluceste mai tare ca niciodata, cerul e mai senin ca oricand, iar toate vietatile pamantului isi fac simtita prezenta. Daca si tie iti plac aceste anotimpuri si le-ai asteptat jumatate de an, cu siguranta iti doresti sa le faci o primire ca la carte.

Cand spunem primire ne referim la casa ta si la tot ceea ce te inconjoara, tocmai de aceea suntem aici pentru a-ti oferi cele mai bune sfaturi legate de cum iti pregatesti casa pentru sezonul cald. Nu uita ca locuinta ta are nevoie de un aer proaspat, adus de curatenia de primavara, asa cum este cunoscuta de toata lumea. Vei petrece, cel mai probabil, un intreg weekend spaland si curatand, insa, la final, cu siguranta va merita tot efortul.

Iata care sunt sfaturile noastre legate de cum iti pregatesti casa pentru sezonul cald!

Schimba hainele groase cu cele subtiri

Prima oprire este, desigur, dulapul cu haine. Aici ai nevoie de foarte multa rabdare pentru a sorta, a impaturi si a decide ce articole vestimentare vei mai purta si la ce vei renunta. Este foarte bine sa te organizezi inca de la inceput si sa-ti aerisesti dulapul prin aceasta schimbare de garderoba. Inainte de a pune hainele de vara, asigura-te ca ai sters praful si ca ai aerisit dulapul, astfel incat hainele sa fie depozitate in cele mai bune conditii.

Inlocuieste textilele pentru casa cu cele de sezon

Dupa curatenia din dulap si din sertare, asigura-te ca dai o noua fata sau un nou look casei tale. Schimba lenjeriile de pat groase cu altele mai subtiri, schimba chiar si draperiile, covorasul de baie sau pe cel de la intrare sau orice altceva simti ca ar putea fi schimbat usor si fara prea mult efort. In magazinul nostru online, vei gasi astfel de articole pentru fiecare incapere a casei tale, in asa fel incat sa iti decorezi cuibusorul dupa bunul plac. Innoieste-te, doar e primavara!

Adu florile mai aproape de tine

Daca inca te mai intrebi cum iti pregatesti casa pentru sezonul cald, sa stii ca ideile noastre inca nu s-au terminat. Mai poti aduce flori pentru caminul tau, dupa ce ai sters praful si ai aspirat. Vei creea o atmosfera de primavara in locuinta ta. Vegetatia este cel mai bun semn pentru sezonul cald, semn ca natura s-a trezit la viata. Apar florile de primavara, care pot inveseli orice casa, umpland-o cu miros proaspat. Florile au nevoie de spatiu si de lumina. Asigura-te ca vei gasi in casa locul potrivit pentru ele, pe un pervaz sau in apropierea ferestrelor, pe un colt de masa ori pe biblioteca.

Plantele de primavara arata foarte bine in vase transparente. Zambilele, narcisele si lalele, de exemplu, supravietuiesc si in vase cu apa in loc de sol, daca au lumina si apa curata cat sa le acopere radacinile. Daca sunt intr-un vas transparent, le poti urmari cresterea, ca sa le schimbi permanent apa si sa tii doar radacinile scufundate, ca sa nu putrezească bulbul. Vasele in forma de clepsidr sunt potrivite in acest sens, pentru ca tin bulbul suspendat si lasa apa sa ajunga doar la radacini.

Dupa cum vezi, ideile referitoare la cum iti pregatesti casa pentru sezonul cald sunt mai mult decat o sursa de inspiratie! Pune-le in aplicare in stilul tau si vei simti din plin venirea celor mai frumoase anotimpuri!

Citeste si: Ce lenjerii de pat sa alegi primavara?

Comentarii