Montare lustra cu 3 becuri - 5 pasi simpli de urmat

O lustra cu 3 becuri poate fi o aditie spectaculoasa pentru locuinta ta! Totusi, dupa achizitionare foarte multe persoane intampina dificultati la capitolul instalare si montare. Din fericire, articolul de mai jos este aici ca sa te lamureasca!

1. Lustra cu 3 becuri - de ce ai nevoie pentru o montare simpla si rapidă

Montarea unei lustre cu 3 becuri poate fi o sarcina simpla, insa este esential sa te concentrezi si sa o faci cu maxima seriozitate. In acest fel elimini orice riscuri ce iti pot pune in pericol siguranta. Pentru a realiza cu succes aceasta operatiune, este important sa ai la indemana cateva obiecte si sa respecti anumite masuri de siguranta.


Obiecte necesare:


  • Scaun sau scara pentru a ajunge la nivelul tavanului;
  • Surubelnita pentru a fixa componentele;
  • Masina de gaurit pentru a crea gaurile necesare;
  • Un instrument pentru taierea capetelor firelor si a invelisului cablurilor, cum ar fi un cutter sau un cleste de dezizolat cabluri;
  • Creion de tensiune pentru a marca locurile unde se vor face gaurile pentru fixare;
  • Conectori electrici sau banda izolatoare pentru a conecta corect firele;
  • Dibluri adecvate in functie de materialul din care este construit tavanul;
  • Detector de metale pentru a evita gaurirea firelor electrice ascunse in tavan;
  • Suruburi si patente pentru a fixa lustra pe tavan.


Masuri de siguranta:


  • Inainte de a incepe lucrul, opreste alimentarea electrica in zona in care vei lucra. Poti dezactiva siguranta sau intrerupatorul corespunzator;
  • Poarta ochelari de protectie pentru a evita ca particulele sau praful sa patrunda in ochi in timpul gauririi sau a altor operatiuni;
  • Poarta manusi electroizolante pentru a evita riscul de electrocutare in timpul conectarii firelor electrice;
  • Indreapta un aspirator catre zona in care vei gauri pentru a captura particulele de praf si a mentine mediul de lucru curat.

 2. Montaj lustra cu 3 becuri - pasii pe care trebuie sa ii urmezi

Montaj lustra cu 3 becuri - de ce ai nevoie

Daca esti in cautarea unei lustre cu 3 becuri, trebuie sa te asiguri ca stii pasii de montare inainte de a o achizitiona. In acest fel, cunosti procesul la care vei fi supus odata cu instalarea ei. Indiferent de numarul becurilor, inceputul montarii este acelasi pentru toate. Totusi, iata pasii necesari pentru instalarea lustrei cu 3 becuri:


Pasul 1: Identificarea si deosebirea firele din tavan

Foloseste un creion de tensiune pentru a identifica firele din tavan. Atinge cu grija fiecare fir. Daca lumina creionului de tensiune se aprinde, inseamna ca ai gasit un cablu de faza. Daca nu se aprinde, ai identificat cablul nul. Cablurile de faza au de obicei culori precum rosu, maro, negru sau gri, nulul este albastru, iar cel de impamantare are culoarea galben cu verde.


Pasul 2: Montarea suportului pentru lustra

Alege un loc potrivit pe tavan si foloseste un detector de metale pentru a evita zonele cu cabluri ascunse. Insurubeaza suportul lustrei in tavan, asigurandu-te ca ai gasit locuri sigure pentru gauri si dibluri.


Pasul 3: Conectarea cablurilor lustrei la cele din tavan

Dezizoleaza capetele cablurilor din tavan si din corpul de iluminat. Daca lustra vine cu o cutie de conexiuni, conecteaza fiecare cablu la cel corespunzator, urmand instructiunile simbolurilor de pe cutie. Verifica ca fiecare cablu sa fie conectat corect.


Pasul 4: Opreste curentul si conecteaza cablurile

Asigura-te ca ai oprit alimentarea electrica in zona de lucru. Agata lustra de suportul fixat in tavan si conecteaza fiecare cablu din tavan la cel corespunzator din corpul de iluminat. Cablul de faza din tavan trebuie conectat la cel nul al corpului de iluminat, iar cel de impamantare (daca exista) se conecteaza cu cel de impamantare al lustrei. Dezizoleaza firele inainte de conectare.


Pasul 5: Fixeaza lustra, monteaza abajururile si becurile

Am ajuns la etapa cum se leaga o lustra cu 3 becuri. Mascheaza cu grija firele din tavan in interiorul spatiului de conexiune si asigura-te ca nu exista fire vizibile. Fixeaza lustra in mod sigur pe suportul din tavan prin suruburi. Monteaza abajururile si becurile, apoi reporneste alimentarea electrica.


Daca esti in cautarea unor lustre si pendule gasesti o multime de modele pe casamoise.ro, atat cu 1, 2, 3, cat si cu mai multe becuri. Daca urmezi acesti pasi, vei monta cu succes o lustra si vei fi sigur ca totul functioneaza asa cum trebuie. Daca nu te simti increzator, poti apela la un electrician calificat pentru a efectua aceasta operatiune.



Asadar, acum stii cum se monteaza o lustra cu 3 becuri. Ia in considerare informatiile de mai sus si bucura-te de un rezultat perfect si o incapere bine iluminata!


Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii