Amenajare balcon deschis

Primavara este perioada perfecta pentru a te gandi serios la cum iti vei amenaja balconul si il vei pregati pentru sezonul cald care sta sa inceapa. Daca ai un balcon deschis la casa sau la apartament, te poti inspira din imaginile pe care designerii de interior le-au pregatit pentru tine. Flori, masute de cafea, scaune, sezlonguri, leagane suspendate, toate aceste accesorii iti vor infrumuseta balconul si te vor face sa te simti ca intr-o adevarata vacanta la tine acasa.

De ce ai nevoie pentru amenajarea unui balcon deschis?

Idei de amenajare balcon deschis sunt nenumarate, in functie de stilul si de personalitatea ta. Astfel, poti alege sa transformi totul intr-un mic colt de rai cu ajutorul culorilor, al florilor si al accesoriilor vesele. Poti opta pentru covorase multicolore, baldachine, voaluri speciale pentru geamurile laterale, din caz ca acestea exista, mici canapele confortabile sau orice alta piesa de mobilier care iti asigura un confort sporit.

Idei unice de amenajare balcon deschis in functie de tipul de locuinta

Dupa cum ai citit si mai sus, este foarte important sa iti organizezi balconul in functie de tipul locuintei tale si de spatiul pe care il ai la dispozitie. La capitolul idei amenajare balcon deschis, trebuie sa stii ca exista o multime de optiuni, in functie de buget si de preferinte.

Amenajare balcon deschis la bloc

Spre exemplu, daca locuiesti la bloc, trebuie sa iei in considerare anumite lucruri. Te pot vedea vecinii din balcon? Te deranjeaza sau nu acest lucru? Ce priveliste ai? Cat de mult spatiu ai la dispozitie, astfel incat sa nu te simti sufocat atunci cand iti petreci timpul in spatiul tau preferat din casa? Pentru amenajare balcon deschis la bloc, trebuie sa mizezi pe elemente in culori deschise sau cat mai colorate, care sa iti ofere acel vibe de vacanta in fiecare zi.

Esti genul care prefera sa isi bea cafeaua dimineata pe "terasa" din balcon, la aer curat? Iti place sa stai seara cu prietenii si familia la un pahar de vin in balcon? Asigura-te ca incluzi pe lista de cumparaturi piese de mobilier confortabile, pernute, corpuri de iluminat suspendate, lumini LED, semne luminoase, veioze sau orice altceva iti face cu ochiul. In cazul in care iti doresti mai multa intimitate, poti apela la tuia in miniatura pe care sa ii pui in balconul deschis sau la diferite ghivece cu flori mari, pentru un plus de farmec.

Amenajare balcon deschis la casa

Lucrurile se schimba, insa, daca locuiesti la casa. Aici ai mai multa intimitate, ba chiar ai mai multa libertate in a-ti decora balconul dupa bunul plac, mai ales daca si spatiul este generos si iti permite acest lucru. Pentru o amenajare balcon deschis casa, te poti gandi la sezlonguri confortabile, masute de cafea, canapele voluminoase, incalzitoare pentru diminetile sau serile mai racoroase, lampi suspendate si multe altele.

Poti avea chiar si un minifrigider in care sa tii bauturile racoritoare pentru invitati, un raft de carti sau un dulap cu snack-uri. Daca iti plac florile, balconul deschis este locul ideal pentru o astfel de amenajare. De asemenea, daca spatiul iti permite si mai mult de atat, poti avea chiar si mici copacei in ghiveci, de umbra carora sa te bucuri in zilele caniculare. Chiar si un hamac poate fi instalat cu succes intr-un balcon deschis la casa.

Idei cool de amenajare a unui balcon deschis

Daca te gandesti la noi idei pentru amenajarea unui balcon deschis, noi ne-am gandit sa iti lasam aceste imagini sugestive care vorbesc de la sine. Inspira-te si creeaza-ti propriul univers, un loc din care sa observi cele mai frumoase rasarituri sau, si mai bine, cele mai interesante apusuri. Balconul este acel spatiu boem in care te poti simti cu adevarat tu.

Amenajare balcon mic deschis

Ai un balcon mic deschis? Nu este nicio problema daca nu ai foarte mult spatiu la dispozitie. Tot ceea ce conteaza este cat de bine reusesti sa imbini utilul cu placutul, cu alte cuvinte cat de mult incerci sa eficientizezi spatiul. Alege piese de mobilier de mici dimensiuni si pastreaza in balcon doar strictul necesar, pentru a te asigura ca nu il vei aglomera. Iata cateva idei amenajare balcon mic deschis descrise cel mai bine cu ajutorul fotografiilor!

Amenajare balcon mare deschis

Cu cat e mai mare balconul, cu atat acesta iti poate fi mai util. Pe langa faptul ca poti depozita o multime de lucruri de care nu ai nevoie zilnic, in spatii dedicate de depozitare, cum ar fi canapele cu spatii de depozitare, vestiare metalice pictate, dulapuri practice sau etajere, tot aici iti poti face un mic paradis doar al tau, de care sa te bucuri alaturi de cei dragi. Poti pune tablouri, o boxa portabila sau o lampa de veghe, astfel incat sa animi atmosfera din balcon.

Amenajare balcon ingust deschis

Te gandesti la idei de amenajare balcon ingust deschis? Chiar daca nu ai spatiul pe care ti l-ai fi dorit, acesta poate fi amenajat cu succes. Poti face o canapea usor ingusta pe comanda sau o poti gasi direct in magazine, poti pune un dulap ingust in celalalt capat al balconului si, daca iti place, poti instala o masa suspendata pe toata lungimea balconului, pentru a te simti exact ca la un bar.

Idei de amenajare a balconului deschis in functie de pozitie

Dupa cum vezi, conteaza enorm nu doar dimensiunea spatiului, ci si pozitia balconului. In cele ce urmeaza, vei afla si mai multe idei si sfaturi din partea specialistilor in design interior, astfel incat sa te asiguri ca ai facut cele mai bune alegeri, ca intotdeauna.

Amenajarea balconului deschis la bucatarie

Daca balconul deschis este pozitionat la bucatarie, acest lucru nu trebuie sa te sperie, ci dimpotriva. Vei putea lua masa direct in balcon in zilele calduroase de primavara-vara si vei putea prepara bauturi delicioase mult mai rapid pentru invitatii tai. Asigura-te ca ai decorat totul cu flori proaspete si ca obtii un loc de vis, din care nu ai mai vrea sa pleci.

Amenajare balcon deschis in prelungirea livingului

In schimb, daca balconul deschis este in prelungirea livingului, acest lucru poate fi transformat intr-un mare avantaj, mai ales daca ai si un balansoar. Spre exemplu, gandeste-te ca musafirii care iti calca pragul pot fi invitati direct in balcon, pentru a pastra sufrageria ordonata. De asemenea, gandeste-te la balcon exact ca la o extensie, ceea ce va crea in casa ta mult mai mult spatiu.

Amenajare balcon deschis in functie de stil

Si stilul conteaza enorm cand vine vorba despre orice tip de amenajare, mai ales a balconului. Spre exemplu, daca iti place stilul modern, cu siguranta vei cauta piese de mobilier in culori neutre, corpuri de iluminat impunatoare, care sa ofere ideea de lux si opulenta, poate chiar si un televizor pe perete cu ajutorul caruia sa urmaresti serialele preferate.

Pe de alta parte, daca esti adeptul stilului clasic, poti decora balconul cu fotolii realizate in stil clasic si o masa de cafea, toata atentia fiind mai degraba pe aceste piese, fara ca spatiul sa se aglomereze prea mult cu accesorii si alte artificii de design.

In cazul in care stilul scandinav predomina in casa ta, il poti alege si pentru balcon, pentru a te asigura ca ai o continuitate. Astfel, vei putea alege canapele minimaliste, in culori neutre, unde predomina griul, albul si negru, mese lucioase sau din sticla, pereti albi si tablouri minimaliste. De asemenea, LED-urile iti vor imbunatati experienta pe timp de seara.

Cei care prefera stilul romantic vor adora florile in balconul deschis, pernutele cu imprimeuri florale sau cu un design aparte si cescutele de cafea roz din care sa isi savureze licoarea aromata in fiecare dimineata. Ghivecele cu flori mari sunt la mare cautare, mai ales pentru acest stil, asa ca nu ezita sa le incluzi in decorul tau.

Amenajarea balconului in functie de culori

In functie de culoarea preferata sau nuantele cu care rezonezi, iti poti vopsi balconul asa cum iti doresti. Ce ai spune de un balcon albastru, unul roz sau unul total alb? Orice este posibil cu putina imaginatie! Combina culorile dupa bunul plac si transforma-ti cuibul intr-un loc de poveste! Inspira-te din aceste imagini si vei reusi sa ai cel mai frumos balcon deschis!


Comentarii

Articole similare

Amenajare birou
Amenajare birou
Dupa pandemia de Covid-19, au aparut tot mai multe oportunitati de a lucra remote, de acasa. Acest lucru i-a incantat pe unii angajati, astfel ca tot mai multi au preferat sa lucreze de acasa si...