Idei camera copii: iata cele mai bune sfaturi de amenajare

Cand devii parinte, centrul universului tau se schimba complet, iar totul se invarte in jurul micutului adus pe lume. De aceea, e necesar sa faci o serie de schimbari in viata ta, cum ar fi in locuinta, unde trebuie sa ii amenajezi o camera speciala, daca spatiul iti permite. Nu vorbim de nou-nascuti neaparat, caci acestia stau in camera in care dorm si parintii, ci de prichindei, pentru care e bine sa te gandesti din timp pentru cand vor creste.

Asadar, daca vrei sa incepi treaba si sa-ti planifici cum va arata incaperea in care va sta micutul tau, noi iti oferim cele mai bune idei camera copii! Afla cele mai bune sfaturi de amenajare si alege sa pui in practica stilul care te reprezinta atat pe tine, cat si pe copilul tau!


Idei camera copii - apartament 2 camere

Daca ai nevoie de idei camera copii apartament 2 camere, este clar ca va trebui sa sacrifici dormitorul tau si sa te muti in living. Asta inseamna mai putin spatiu, insa nu este imposibil. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa schimbi canapeaua din living cu una extensibila, in cazul in care nu detii una deja, pentru a te asigura ca vei avea loc sa dormi si ca vei putea sa strangi usor patul in momentul in care vei primi musafiri.


Din dormitorul tau, alege sa pastrezi doar obiecte esentiale, precum dulapuri de mari dimensiuni, comode compartimentate sau chiar si patul, daca acesta este confortabil pentru micut. In cazul in care patul ocupa prea mult loc, alege sa il schimbi cu unul mai mic, special gandit pentru copii, astfel incat sa poti avea loc si de un eventual birou sau spatiu de joaca.

In functie de tematica aleasa, vei stabili impreuna cu partenerul sau partenera sau chiar si cu copilul, daca acesta simte nevoia sa-si exprime alegerea, in ce culori vei zugravi si cum vei decora totul, de la covoare si draperii, pana la piesele de mobila copii.

Idei camera copii - apartament 3 camere

Daca locuiesti intr-un apartament cu 3 camere, te bucuri de mai mult spatiu, iar micutul tau poate avea linistit propria lui incapere. Alege sa o decorezi in functie de personalitatea lui si de ce i-ar placea mai mult. Este fetita si ii plac papusile? Alege nuante calde de roz pentru zugravit si accesorii. Este baietel si adora sa se joace cu masinutele? Cauta sa combini diverse stiluri de albastru, putin galben, verde, totul in nuante cat mai pastelate, pentru a-i asigura o stare de bine. Evita cromatica agresiva, caci aceasta il poate face mai irascibil.


Idei camera copii - casa

Cand vine vorba despre idei camera copii la casa, lucrurile par mai simple, insa se pot complica daca nu stii ce sa alegi. In mod evident ai mai mult spatiu, incaperile sunt mai mari, peretii mai inalti, dar acest lucru vine "la pachet" cu si mai multa nevoie de creativitate. Este important sa decizi cum vrei sa arate fiecare coltisor din camera copilului, de la birou, pat pana la spatiu de joaca, spatiu de depozitare etc.

Cu cat vei compartimenta mai bine totul, cu atat va reusi si copilul sa pastreze totul in ordine. Nu acea ordine de adult, insa una pe care el singur o va cunoaste neasteptat de bine. Incearca sa nu ii aglomerezi spatiul personal, ci sa-l faci sa inteleaga faptul ca o incapere aerisita si luminoasa este o camera in care poate fi productiv si poate avea energie pentru intreaga zi.

Ai grija cu balconul, in caz ca incaperea se afla la etaj, limiteaza-i accesul copilului tau, pentru a fi sigur ca nu se va rani si, de asemenea, fii atent la toate obiectele cu care intra in contact. De asemenea, in cazul in care camera copilului este la parter, este bine ca acesta sa fie in siguranta in ceea ce priveste usile si ferestrele care dau spre gradina. Nu il lasa nesupravegheat, mai ales daca locuinta este mare si asigura-te ca ai o camera instalata sau, eventual, o poarta de protectie peste care sa nu poata trece, in cazul in care este mai mic.


Idei camera copii mica

Daca incaperea in care copilul tau vrea sa isi creeze propriul univers este de mici dimensiuni, este indicat sa te limitezi la strictul necesar. Alege un patut pliabil sau unul supraetajat, in cazul in care sunt mai multi copii in casa, si ai grija la compartimentarea pieselor de mobilier. Rafturile suspendate pot fi o alegere foarte buna pentru jucarii si carti, in cazul in care micutul poate ajunge la ele, fara sa fie in pericol.

De asemenea, biroul este extrem de important, iar amenajarea acestuia se poate face intr-un mod inteligent, prin alegerea unuia atasat de perete, suspendat. Este mai important locul de studiu decat locul de joaca dupa o varsta, asa ca ghideaza-ti intotdeauna alegerile in functie de varsta pe care micutul tau o are.


Idei camera copii mare

In cazul in care copilul tau are o camera foarte spatioasa, doar pentru el, cel mai indicat este sa amenajezi totul dupa bunul plac al copilului. Cateodata, micutii pot fi mult mai creativi si mai inventivi decat parintii, prin urmare iti va prinde bine sa ai o discutie cu el si sa-l intrebi in ce lenjerii copii vrea sa doarma, ce culori pentru decor ar alege, ce personaje din desene sau benzi desenate prefera in camera sau cat de mult vrea sa isi accesorizeze incaperea in care petrece cel mai mult timp.


Doar in acest mod, vei reusi sa ii oferi copilului tau un mediu excelent pentru a se dezvolta si un camin primitor, cu tot ce are nevoie. Nu neglija acest aspect si vei vedea cum armonia va fi prezenta in casa ta zi de zi! Spor si inspiratie!

Citeste si: Amenajare balcon deschis

Comentarii