Livinguri moderne: idei de amenajare, imagini si sfaturi de la designer Georgia Dumbrava

Designul de interior a devenit un domeniu din ce in ce mai cautat in zilele noastre, atat de catre oameni care vor sa se specializeze in aceasta arie profesionala, cat si de catre cei care pur si simplu cauta sa isi amenajeze un mic colt de rai la ei acasa. Daca iti doresti sa iasa totul asa cum ai visat in locuinta ta, cu siguranta te-a suscitat interesul pentru livinguri moderne.

Ideea unei sufragerii moderne este cat se poate de actuala, caci in aceasta incapere obisnuim sa ne petrecem majoritatea timpului liber. Aici ne uitam la TV impreuna cu familia si prietenii, aici ne primim musafirii si tot aici ajungem sa citim, sa ne delectam cu un pahar de vin si o portie de popcorn sau sa ascultam muzica si sa privim pe fereastra. Tocmai de aceea, spatiul trebuie sa fie cat se poate de primitor, ofertant, luminos, bine gandit si amenajat conform dorintelor personale.

In cele ce urmeaza, noi iti vom propune cele mai bune idei de amenajare, pentru a te inspira cu succes!

Idei pentru amenajarea unui living modern de la designer de interior Georgia Dumbrava

La capitolul amenajari living modern, cu siguranta te gandesti la mobila de cea mai buna calitate, accesorii premium, electrocasnice de top si cat mai mult bun-gust. Ei bine, chiar daca nu dispui de un buget generos, expertii nostri te sfatuiesc sa iei totul pas cu pas, pe etape, pentru a aduce cat mai aproape de realitate visul tau. Iata ce iti propun designerii pentru sectiunea de amenajare sufragerie moderna! Cu siguranta vei alege cel putin o idee de design living modern!

Amenajarea unui living modern in functie de tipul locuintei

Insa inainte de a trece la treaba propriu-zisa, este foarte important sa iti aliniezi ideile de amenajare cu tipul locuintei tale. Cu alte cuvinte, este foarte important sa te gandesti cum ar fi sa amenajezi un living de apartament, un living la o casa, un living intr-un spatiu de mici dimensiuni sau, dimpotriva, de mari dimensiuni etc. Toate aceste aspecte contribuie enorm la eficientizarea muncii tale.

Living modern la apartament

Cauti idei de amenajare sufragerii moderne de apartament? In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie pentru aceasta incapere, trebuie sa stii ca iti poti crea un mic univers relaxant, cu ajutorul catorva piese de mobilier. Punctul central este, desigur, canapeaua sau coltarul, care trebuie sa fie extrem de confortabil si masuta de cafea. Mobila o poti face cu accente minimaliste, pentru un plus de spatiu sau, daca iti doresti, poti improviza un design industrial, care ii va oferi acel aspect de living modern apartament.

Living modern la casa

Cand locuiesti la casa, lucrurile se schimba putin, caci spatiul ar trebui sa fie, teoretic, mult mai mare, astfel incat sa-ti permita sa te joci mult mai mult cu ideile de design living modern casa. Astfel, daca vrei sa ai o incapere desprinsa din reviste, tot ce trebuie sa faci este sa iti setezi stilul de design si sa alegi calitatea in detrimentul cantitatii. Opteaza pentru materiale premium, cum este mobila din lemn masiv, alege accesorii impunatoare, cauta sa ai cat mai multe surse de lumina si seteaza-ti centre de interes: spatiu de relaxare, spatiu pentru citit, spatiu de cinat cu familia etc.

Modele de sufragerii moderne in functie de dimensiunea locuintei

Dupa cum ai citit mai sus, spatiul influenteaza enorm decorul oricarei incaperi, nu doar pe cel al livingului. Prin urmare, cu cat ai o locuinta mai mare si mai spatioasa, cu atat si ideile de design vor fi mai ofertante. In caz contrar, va trebui sa dai dovada de foarte multa creativitate si inventivitate pentru a-ti construi caminul dupa bunul plac. Iata cateva idei!

Living modern mic

Nu e o tragedie daca ai un living modern mic si iti doresti sa iasa cochet si primitor. Tot ce trebuie sa faci este sa te axezi pe o canapea extensibila cu doua sau trei locuri, un covoras de mici dimensiuni in culori deschise, o mobila amplasata cat mai bine in perete si cat mai putine obiecte de decor. Cu cat vei pastra nota de minimalism si luminozitate, cu atat vei da impresia de o incapere mai aerisita.

Living modern mare

In cazul in care te bucuri de un living modern mare, poti amplasa piesele de mobilier asa cum iti doresti. Poti avea o zona de dining, cu o masa impunatoare si scaune cochete, poti avea o zona pentru citit, compusa dintr-un fotoliu si un lampadar, poti avea chiar si o zona de gaming langa televizor, cu pufuri colorate si o masuta pentru snack-uri. De asemenea, poti amplasa chiar si o mini biblioteca, o vinoteca sau o vitrina cu obiecte de valoare.

Tavanul, peretii si decoratiunile

Designerii atrag atentia intotdeauna asupra unui lucru: orice amenajare incepe de la pereti. Astfel, tavanul si peretii trebuie sa fie atent finisati, sa fie zugraviti in culori placute, cat mai deschise si sa aiba o chimie cu toate celelalte elemente care vor urma sa fie amplasate.

Decoratiuni living modern

La capitolul decoratiuni living modern, acestea pot fi nenumarate, depinde doar de preferinte. Exista decoratiuni glamour, cu accente aurii, argintii sau de bronz, decoratiuni vintage, clasice, futuriste sau adevarate opere de arta. Este foarte important sa alegi o anumita zona si sa incerci sa iti dai seama ce anume te reprezinta cel mai bine.

Peretele unui living modern

In general, peretele unui living modern poate fi amenajat cu un tablou impunator sau chiar cu mai multe tablouri sau rame foto de familie. Insa, cel mai important este sa alegi acea culoare care crezi ca se potriveste intr-un mod armonios cu restul decoratiunilor pe care le-ai gandit initial. Daca alegi ca acel perete living modern sa fie alb, cauta cat mai multe culori contrastante. In schimb, daca mergi pe varianta de gri sau bej, poti opta pentru alte culori neutre care sa armonizeze spatiul.

Tavanul unui living modern

Poate nu te-ai gandit pana acum, insa ideea unor tavane living moderne este la fel de importanta ca restul detaliilor de amenajare. Astazi, exista posibilitatea sa ai tot felul de lumini, spoturi, leduri si accesorii care sa puna in valoare tavanul livingului tau. In plus, cu cat vei fi mai inventiv, cu atat vei beneficia si de cele mai bune surse de iluminat.

Living modern cu piatra decorativa

Iti place ideea unui living modern cu piatra decorativa? Specialistii iti recomanda sa mizezi intotdeauna pe bun-gust si sa nu exagerezi cu cantitatea materialului. Poti amenaja un semineu cu piatra decorativa sau orice alt colt, astfel incat sa te bucuri de un spatiu autentic.

Living modern cu semineu electric sau real

Daca cochetezi cu gandul de a avea un living modern cu semineu electric, desprins parca din filme, nu iti ramane decat sa treci la actiune. Mergi pe varianta unui mobilier clasic, cu accente moderne si cu siguranta vei reusi sa creezi o incapere calda, confortabila, ideala pentru sezonul rece, cand tot ce ai vrea este sa iti savurezi ciocolata calda sau vinul fiert langa semineu.

Mobilierul unui living modern

La capitolul mobilier living modern, totul tine de gusturi. In timp ce unii prefera mobila minimalista, cat mai redusa ca dimensiune, altii adora obiectele impunatoare, din lemn masiv, care dau un plus de rezonanta camerei. Sunt si oameni care prefera sa reconditioneze piese mai vechi, cum ar fi un fotoliu modern living, sau persoane care aleg strictul necesar, conform bugetului. Noi iti prezentam cateva idei!

Culori care se poarta pentru a avea un living modern

Cand vine vorba de cromatica, atat femeile, cat si barbatii au tot felul de impedimente. Sunt atatea culori living modern, incat nici nu stii ce sa alegi! Cei mai multi prefera albul, pentru a deschide camera, insa sunt si persoane care adora culorile neutre, bejul, griul sau chiar negrul, in cazul in care isi doresc ceva mai futurist.

Living modern alb

Daca vrei sa ai un living modern alb, mizeaza pe stilul minimalist. Este cel mai simplu, inca ramane in tendinte si poate fi usor de ingrijit, daca vei acorda putina atentie. Opteaza pentru o biblioteca modulara, un televizor cu ecran plat si, eventual, o masuta dreptunghiulara, care sa-ti permita sa te relaxezi in voie.

Living modern gri

In cazul in care preferi sa te odihnesti intr-un living modern gri, nu iti ramane decat sa optezi pentru piese de mobilier in aceasta culoare, pe care sa le asortezi cu covorul, draperiile sau chiar canapeaua. Daca ti se pare prea monoton, pune cateva accente de culoare care sa schimbe putin atmosfera.

Living modern maro

Maroul este si va ramane foarte cautat in zona de design, mai ales daca vorbim despre living. Culoare versatila si usor de incadrat, aceasta iti va permite sa ai un mobilier din lemn pe care il poti scoate in evidenta cu o canapea mai colorata sau cu un covor alb.

Citeste si: Ce covoare se poarta in living? 20 de idei de amenajare 

Comentarii