Organizare dulap haine – Cum sa iti organizezi hainele in dulap in mod practic

Organizarea dulapului cu haine sau a dressingul este extrem de importanta atat pentru mentinerea unui spatiu ordonat, cat si pentru pastrarea articolelor vestimentare in stare buna. Importanta organizarii sifonierului nu se refera doar la aspectul estetic, ci si la functionalitatea si eficienta spatiului in care iti tii garderoba. Pentru a transforma totul intr-un proces mult mai simplu, in acest articol vei putea gasi cateva strategii si metode pentru a organiza hainele in dulap sau dressing in mod practic.

1. Organizare dulap haine - ce pasi trebuie sa urmezi?

Organizarea dulapului va incepe mereu cu o curatenie generala, care sa puna ordine in preferintele tale. Acesta este momentul in care poti sa examinezi hainele si sa le elimini din garderoba pe cele pe care nu le mai porti sau care nu mai corespund stilului tau. Poti tine in apropiere doua cutii cu haine la care doresti sa renunti: una cu haine pe care le donezi si una cu hainele pe care le poti vinde.

Organizare dulap haine - ce pasi trebuie sa urmezi - femeie, haine in dulap

Dupa ce ai facut acest prim pas, poti trece la organizarea din dulap propriu-zisa a hainelor in dulap. Un aspect esential este sa sortezi hainele in functie de tipul acestora: pantalonii vor sta pe acelasi raft, bluzele pe altul si asa mai departe.

Organizare dulap haine - ce pasi trebuie sa urmezi - fata care tine in mana pulovere impachetate

De asemenea, organizarea sifonierului ar trebui facuta si dupa un alt principiu fundamental, si anume acela al anotimpurilor. In sezonul cald, poti pune toate hainele groase in cutii pentru depozitare pe rafturile superioare. Aceasta practica simplifica mult cautarea articolelor in functie de conditiile meteo sau de ocaziile speciale.

Lenjeria intima, sosetele si alte accesorii din aceasta categorie pot fi plasate in sertare, in timp ce pe rafturi poti aseza pantalonii sau bluzele plisate. Poti imbogati sertarele cu cutii de depozitare transparente, care sa mentina ordinea tuturor articolelor.

Organizare dulap haine - ce pasi trebuie sa urmezi - cutii cu lenjerie asezate pe jos

2. Organizare dressing haine - informatii utile pentru o organizare eficienta

Daca ai luxul de a dispune de un dressing sau de o incapere dedicata hainelor, organizarea poate fi mai usoara. Cand incepi organizarea dressing-ului, hainele pot fi distribuite in mod diferit, astfel incat sa ai mai mult acces vizual la intreaga garderoba. In acest caz, conteaza mult mai mult estetica spatiului. Iti poti aranja rochiile, camasile sau scorurile dupa principii cromatice, insa evita amestecarea articolelor vestimentare doar de dragul ordonarii in functie de culori.

Organizare dressing haine - informatii utile pentru o organizare eficienta - haine bej si palarie

Asigura-te ca ai un spatiu special pentru pantofii cu toc, sandale, ghete sau alte articole de incaltaminte, folosind corpuri de rafturi sau cutii transparente perfecte pentru organizarea imbracamintei si incaltamintei. In felul acesta, iti poti expune si proteja colectia si vei gasi mult mai repede perechea potrivita.

3. Organizarea hainelor in dulap - sfaturi practice

Organizarea hainelor in dulap - sfaturi practice - aranjare haine in cutie, fata cu bluza alba

Un prim sfat pentru o organizare a sifonierului in mod eficient si simplu este optimizarea spatiului. Daca rafturile sunt putin prea generoase, poti instala sisteme de organizare suplimentare, precum rafturile aditionale ori suporturi pentru pantofi. Acestea contribuie la mentinerea ordinii si faciliteaza accesul rapid la haine.

La fel de importanta este si alegerea umeraselor potrivite pentru hainele tale. Daca nu ai la indemana umerase imbracate cu un strat aderent din silicon, poti improviza cu ajutorul unor elastice din plastic. Imbraca lateralele umerasului cu aceste elastice, iar camasile tale nu vor mai aluneca. Rezultatul va fi un dulap mult mai ordonat si estetic.

Daca sifonierul tau are un compartiment destul de generos in inaltime, dar prea ingust pentru a-ti pune toate hainele ce trebuie tinute pe umeras, poti apela la un truc interesant. Foloseste cheitele de la dozele de suc pentru a facilita imbinarea umeraselor si creeaza un sistem de aranjare a hainelor in cascada. 

Organizarea hainelor in dulap - sfaturi practice - tricouri albe pe umerase negre

Toate articolele organizate in felul acesta vor fi vizibile si usor de ales chiar si in acele zile in care asortarea hainelor trebuie facuta in graba. Acest truc poate fi folosit chiar si cazul pantalonilor si al gecilor.

Organizarea hainelor in dulap - sfaturi practice - fata care tine in brate haine pe umerase

Prin urmare, organizarea hainelor in dulap sau dressing poate parea un efort considerabil, insa cu cat investesti mai mult timp in aceasta activitate acum, cu atat vei avea mai mult de castigat ulterior, prin economie de timp si bani. Mentinerea unei garderobe organizate te ajuta nu doar sa iti gasesti mai usor hainele de care ai nevoie, dar iti va permite si sa le pastrezi in stare buna pentru mai multa vreme.

 

Surse foto: freepik.com, pexels.com.

Comentarii