3 factori care iti influenteaza somnul

Cand vine vorba de odihna si de orele petrecute in liniste in dormitor, multe persoane nu se pot lauda cu un somn calitativ, nu doar cantitativ. Oamenii au uitat sa se mai relaxeze, sunt din ce in ce mai stresati, indiferent de varsta, si sunt distrasi foarte usor de la odihna de care au nevoie zi de zi. La trezire, corpul se simte obosit, fara energie, iar organismul isi slabeste rezistenta putin cate putin. Daca si tie ti se intampla sa adormi greu sau sa nu te poti relaxa asa cum iti doresti, iata 3 factori care ar putea fi de vina!

1. Patul dezordonat

Patul este piesa centrala a dormitorului, prin urmare aici trebuie sa pui accent si sa iti creezi un mediu propice somnului. Daca nu alegi lenjerii de pat de cea mai buna calitate, daca nu pastrezi ordinea si curatenia in pat si daca totul e dezordonat in jurul lui, e de asteptat ca nici somnul tau sa nu fie cel pe care il recomanda specialistii.

Asigura-te ca reimprospatezi atmsofera in dormitor prin aerisirea zilnica a incaperii, ca iti faci patul in fiecare dimineata si ca schimbi lenjeria o data pe saptamana. Investeste in piese de inalta calitate, asa cum sunt cele pe care le vei gasi in magazinul nostru online, si somnul tau va deveni mai placut.

2. Gadgeturile din camera

Dispozitive electronice si electrice sunt la ordinea zilei astazi, cand tehnologia ne usureaza viata intr-un mod spectaculos, insa chiar si asa, asta nu inseamna ca trebuie sa fim dependenti de ea chiar si in pat. Multi dintre noi am ajuns sa pierdem ore in sir pe retelele de socializare inainte de culcare sau in fata televizorului, la filme si seriale.

Pe langa faptul ca lumina provocata de aceste gadgeturi nu este deloc benefica pentru somn, obiceiul poate provoca anxietate, insomnii si oboseala accentuata. Tocmai de aceea este indicat sa renunti cu cel putin o jumatate de ora inainte de a adormi la acest tabiet.

3. Lumina exterioara si sursele de zgomot

Indiferent ca locuiesti la bloc sau la casa, este foarte important sa te bucuri de liniste atunci cand vrei sa te odihnesti. Daca luminile de afara nu te lasa sa dormi sau, mai rau, zgomotul produs in exterior de diversi factori este deranjant, ar trebui sa optezi pentru rulouri exterioare. De asemenea, nu uita sa iti amenajezi dormitorul cu draperii inchise la culoare, din materiale rezistente, asa cum este catifeaua, spre exemplu, care te vor ajuta sa te odihnesti mai bine si sa nu fii intrerupt de lumina.

Pe langa acesti factori, stilul de viata dezechilibrat isi poate pune amprenta in timp pe calitatea somnului din fiecare seara. Asigura-te ca mananci sanatos, hidrateaza-te si fa miscare pentru ca seara sa te bucuri din plin de cele 8 ore pe noapte de odihna. Nu uita ca o treime din viata ne-o petrecem dormind, prin urmare este foarte important sa punem accent pe locul in care ne relaxam si pe elementele care ne inconjoara. Doar asa vom avea o viata mai fericita si, desigur, mai lunga!

Comentarii