5 sfaturi pentru a te trezi mai usor dimineata

Daca esti o persoana care se trezeste foarte greu dimineata, dupa ce amana alarma de cateva ori, sperand ca poate e weekend, atunci cu siguranta zilele tale nu incep in mod ideal. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra starii tale de spirit, cu atat mai mult daca esti mereu pe graba si abia daca ai timp sa faci toate lucrurile pe care ti le doresti in zori de zi. Exista insa cateva metode prin care iti poti imbunatati procesul de trezire, pentru a fi mai relaxat. Iata-le!

Obisnuieste-te sa adormi mai devreme, la aceeasi ora


Daca vrei sa te trezesti rapid a doua zi, e indicat sa adormi mai devreme si, in general, sa iti setezi o anumita ora pentru somn. Spre exemplu, daca pana acum obisnuiai sa ajungi in dormitor abia dupa miezul noptii, poti schimba acest lucru si poti incerca sa adormi in jurul orelor 22.00 sau 23.00. Cu timpul, iti vei da seama cat este de importanta odihna.

Hidrateaza-te inainte de culcare


Daca ti-e greu sa te trezesti dimineata, s-ar putea ca organismul tau sa nu fie suficient de hidratat. Fa-ti un obicei din a bea o cana cu ceai sau pur si simplu apa in fiecare seara, inainte sa adormi. Vei observa nu doar ca te vei odihni mai bine, dar vei reusi sa ai mai multa energie a doua zi dimineata. Unde mai pui ca si pielea ta va arata grozav atunci cand vezi lumina zilei?

Pune-ti alarma mai departe de pat


Daca vrei sa te trezesti cu adevarat, incearca sa iti pui ceasul desteptator sau telefonul mai departe de pat, pentru a fi nevoit sa te ridici atunci cand suna. Chiar daca ridicarea ti se va parea brusca la inceput, te vei obisnui cu miscarea si vei realiza ca, in acest mod, corpul tau este mai vioi si poate incepe o noua zi in forta.

Lasa lumina si aerul curat sa patrunda in camera


Daca inca iti este foarte greu sa te trezesti, poate ar fi mai bine sa te bucuri de o gura de aer proaspat si de lumina naturala. Fa un efort sa iti deschizi geamul de la dormitor cand suna alarma si sa te bucuri de priveliste sau de sunetul naturii. Acest obicei este foarte sanatos atat pentru corp, cat si pentru starea de spirit. Vei observa ca te vei simti mai energic si mai binedispus.

Incepe dimineata cu lucrurile care iti plac


Ai reusit, intr-un final, sa te trezesti? Pentru a fi sigur ca nu iti vei strica energia, incepe-ti rutina cu lucrurile care iti plac. Mananca un croissant cu ciocolata, savureaza-ti cafeaua in tihna, asculta muzica preferata, fa yoga sau putin sport de revigorare sau delecteaza-te cu cateva pagini din revista sau cartea pe care o indragesti atat de mult.

Din caz ca nu ai timp sa faci toate aceste lucruri, propune-ti sa te trezesti putin mai devreme doar pentru ele. Tine de tine sa te organizezi si sa iti oferi mici placeri nevinovate care au darul de a-ti face ziua mai buna, chiar si in subconstient.


Citeste si: 3 factori care iti influenteaza somnul

Comentarii