6 lucruri pe care nu le stiai despre lenjeriile de pat

Chiar daca la prima vedere ti se pare un obiect banal, lenjeria de pat are o importanta cruciala in ceea ce priveste odihna ta din fiecare seara. Astfel, pe langa faptul ca petreci aproape o treime din viata dormind folosind-o, aceasta are darul de a-ti oferi confort sporit si un sentiment de relaxare suprema. Insa sunt si lucruri pe care poate nu le stiai pana acum despre lenjeriile de pat. Iata doar cateva dintre ele!

1. Materialul conteaza.


De cele mai multe ori, esti tentat sa cumperi anumite lenjerii de pat doar dupa aspect, insa nu iei in considerare calitatea materialului si felul in care se impaca pielea ta cu acesta. Trebuie sa stii ca cel mai important lucru la o lenjerie este materialul. Exista multe tipuri de materiale, dar ceea ce conteaza este, de fapt, densitatea fibrei. Cu cat densitatea este mai mare, cu atat poti fi mai sigur ca aceea este lenjeria pe care o cauti.

2. Evita acele lenjerii de pat care nu formeaza cute.


Cele care nu formeaza cute sau se lauda ca sunt "usor de intretinut" au fost tratate cu rasine de formaldehida, o substanta chimica toxica extrem de periculoasa, care nu dispare in urma spalarii. Imagineaza-ti ce se intampla daca inhalezi acea substanta in timpul somnului.

3. Spala lenjeria la temperatura potrivita


Este indicat sa speli lenjeria folosind un program dedicat cu apa rece la cel mult 40 de grade. Apa fierbinte subtiaza tesatura si va face ca cearceafurile sa se rupa mai repede. Astfel, poti prelungi viata lenjeriilor de pat preferate, in care te simti atat de bine.

4. Ai observat ca cearceafuri ies rasucite din masina de spalat?


S-ar putea sa pui, de fapt, prea multe rufe. Nu uita ca lenjeria se spala separat de celelalte articole vestimentare si piese textile, prin urmare lasa-i loc sa "respire" pentru a fi curatata asa cum trebuie.

5. Fa-ti patul in fiecare dimineata, dupa ce ai aerisit camera 15 minute.

Acest lucru va impiedca praful si acarienii sa ajunga in locul in care dormi. In plus, este un mod eficient de a fi productiv si de a te bucura de o casa curata si ordonata.

6. Schimba fetele de perna saptamanal


Daca nu poti schimba intreaga lenjerie in fiecare saptamana, asigura-te macar ca schimbi fetele de perna o data pe saptamana. Acest lucru te va ajuta sa nu ai probleme cu tenul si sa previi aparitia cosurilor si a iritatiilor. De asemenea, este un truc perfect pentru a reimprospata patul, mai ales in timpul verii, cand simti nevoia de ceva curat de fiecare data cand adormi.

Acestea sunt doar cateva lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre lenjeriile de pat. Informeaza-te, cumpara inteligent si vei avea o casa curata, ordonata si mereu pusa la punct. Nu uita ca dormitorul nu trebuie neglijat, cu atat mai mult cu cat obisnuiesti sa petreci mai mult timp in acest loc. Acelasi principiu il poti aplica si in camera de oaspeti sau in camera copiilor, unde totul trebuie sa fie si sa arate perfect.

Citeste si: 5 sfaturi pentru a te trezi mai usor dimineata 

Comentarii