Care sunt culorile anului 2021 si cum le asortezi in dormitor?

In fiecare an, Institutul Pantone din New York desemneaza culorile care vor domina tendintele in fashion, beauty si home design. La luarea deciziei, contribuie designeri si artisti celebri din toata lumea, astfel incat culoarea anului sa fie cu adevarat remarcabila.

Anul 2020 a fost unul foarte dificil si surprinzator, astfel Institutul Pantone a decis ca 2021 sa fie reprezentat nu de una, ci de doua culori. Mai exact, este vorba despre gri suprem (Ultimate Grey) si galben vibrant (Illuminating). Este a doua oara in cei 22 de ani de existenta cand Pantone selecteaza doua culori, nu una.

Tie cum ti se pare combinatia? Ai incerca-o pentru designul dormitorului tau? Gandeste-te ca exista foarte multe modalitati de a-ti pune in valoare coltisorul de odihna daca ai putina imaginatie si rabdare. Poti alege lenjerii de pat galbene sau gri pe care sa le asortezi intr-un joc de culori cu covorul, draperiile sau tablourile de pe pereti.

Galbenul simbolizeaza optimismul si speranta, oferindu-ti caldura, luminozitate, bucurie si dorinta de viata, in timp ce griul este o culoare stabila, mai sobra, dar care te tine cu picioarele pe pamant. In aceste vremuri, avem nevoie de un echilibru, mai ales din punct de vedere emotional, tocmai de aceea e bine sa fim entuziasti, insa sa ne pastram doza de pragmatism pentru a lua cele mai bune decizii. Revenind la designul de interior, iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa schimbi aspectul camerei tale.

Combina o lenjerie de pat galbena cu o cuvertura gri

Alege aceste doua piese cromatice pentru patul tau si vei obtine un contrast modern, inspirat din designul industrial. Foloseste veioze din metal, in nuante de negru cu auriu si coloreaza un perete in gri. Pune un tablou galben sau auriu si vei reusi sa obtii un efect de vis in oaza ta de odihna.

Alege o lenjerie gri si asorteaz-o cu perne galbene

Daca mobila, parchetul si draperiile sunt gri si iti doresti sa pastrezi aceasta culoare si pentru lenjeria de pat, sparge monotonia camerei cu cateva perne galbene. Acestea vor fi "cireasa de pe tort", astfel ca iti vor oferi un punct vizual in care sa privesti atunci cand te uiti in dormitor. Galbenul este vibrant, te readuce la viata, te trezeste din somn si te face sa iti amintesti cat de frumoasa este viata. Pune cateva lumanarele parfumate pe noptiere, schimba covorul cu unul nou, mai jucaus si vei reusi sa obtii un decor de poveste pentru dormitorul tau.

Nu stii ce materiale sa alegi? Mizeaza pe bumbac natural si cu siguranta culorile, mai ales galbenul, isi vor pastra intensitatea chiar si dupa spalari repetate. Daca esti o fire mai pretentioasa si iti place sa iti imbraci camera in lux, mizeaza pe lenjerii din satin sau din bumbac satinat. Acestea vor oferi un aer regal incaperii si te vor face sa te simti ca si cum ai fi "de vita nobila".

Asadar, indrazneste sa aduci mai multa culoare in viata ta si fii in tendinte mereu! Inspira-te din magazinul nostru online pentru a-ti gasi cele mai frumoase produse pentru pat care ti se potrivesc!

Comentarii

Articole similare