Ce marime sa alegi pentru plapuma?

Chiar daca inca suntem in plin sezon calduros, cu siguranta iti doresti sa iti pui la punct toate articolele pentru pat pe care le vei folosi in anotimpurile care urmeaza. Unul dintre ele este plapuma, un accesoriu care nu trebuie sa iti lipseasca, daca vrei sa ai un somn confortabil si cat mai dulce. Vrei sa stii ce marime sa alegi pentru plapuma? Iata cateva indicatii care iti vor fi de mare folos!

Modelele de plapuma sunt disponibile in diverse marimi

Exista mai multe marimi pentru plapuma, astfel ca este indicat sa citesti eticheta producatorului cu specificatiile de dimensiuni inainte de a achizitiona produsul. Vei intalni modele de 67x100 cm pentru bebelusi, de 100x140 cm pentru copii, de ŀ40x200 cm single, de 200x220 dubla, de 240x220 cm kingsize si chiar de 260x220 super king size.

Care este lungimea potrivita pentru plapuma?

Atunci cand achizitionezi o plapuma, este bine de stiut faptul ca aceasta trebuie sa fie cu 20-30 cm mai lunga decat inaltimea pe care o ai. Astfel, daca ai 170 cm, o plapuma de 200 cm lungime va fi potrivita pentru tine. Daca plapuma va fi mai scurta, picioarele sau partea superioara a corpului ar putea ramane neacoperite, ceea ce nu e tocmai placut, mai ales cand se apropie sezonul racoros.

Cat de lata ar trebui sa fie o plapuma?

Tot la capitolul ce marime sa alegi pentru plapuma intra si latimea, astfel ca un model single ar trebui sa fie cu cel putin 30 cm mai lat decat latimea umerilor persoanei care o foloseste. Un model dublu trebuie sa fie la fel de lat ca salteaua pe care dormi.

Materiale si umpluturi

Modelele de plapuma sunt disponibile intr-o varietate de materiale si umpluturi si pot avea tesatura realizata din diverse materiale. Umplutura naturala poate fi din pene, fulgi, matase, bumbac sau lana. Umplutura naturala are avantajul ca respira mai bine, permite aerisirea plapumii si ofera mai mult confort in timpul noptii. In plus, umplutura naturala izoleaza cel mai bine, ceea ce inseamna ca, daca preferi o plapuma mai calduroasa, cea cu umplutura naturala va fi mai potrivita.

De regula, cele mai multe persoane prefera umplutura cu fulgi, deoarece acest tip de plapumi sunt cele mai placute la atingere, oferind o experienta de-a dreptul relaxanta in timpul somnului si mai ales inainte sa adormi. Plapuma ideala este cea care imbina perfect densitatea umpluturii cu greutatea. Cu cat o plapuma contine mai multi fulgi, cu atat are o densitate mai mare a umpluturii. Cu cat o plapuma contine mai multe pene in umplutura, cu atat mai grea va fi.

Asadar, acum ca stii ce marime sa alegi pentru plapuma, nu iti mai ramane decat sa intri in magazinul nostru online si sa comanzi exact produsul de care ai nevoie. Astfel, nu doar ca vei reusi sa te bucuri de nopti linistite si somn odihnitor, dar vei avea garantia unor articole pentru pat de prima calitate, care rezista in timp si care nu se degradeaza. De asemenea, tot la noi vei gasi preturi avantajoase, pentru ca bugetul familiei tale sa nu fie afectat.

Citeste si: Pilota de vara - cum o alegi?

Comentarii