Pilota de vara – cum o alegi?

In timpul verii, cand temperaturile cresc ametitor in termometre, cu siguranta simti nevoia unui mic "frigider" la tine in dormitor, poate chiar in pat. Insa daca pana acum preferai sa ingheti la propriu cu aerul conditionat pornit sau cu ventilatorul care abia daca mai facea fata, afla ca exista o solutie si mai simpla pentru ca tu sa dormi linistit.

Este vorba despre pilota de vara, o piesa indispensabila in casa ta, daca iti doresti sa te bucuri de mai mult confort in lunile caniculare. Iata cum o alegi din magazine si ce trebuie sa ai in vedere cand faci aceasta achizitie!

Descopera tipurile de umplutura


Materialul din care este alcatuita umplutura pe care o are o pilota de vara este foarte important atunci cand alegi . Poti alege intre cea naturala si cea sintetica, fiecare dintre ele avand avantajele sale. Umplutura naturala poate fi din pene sau puf, de rata sau de gasca. Pilotele cu umplutura naturala ajuta corpul sa respire mai usor, sunt rezistente, isi pastreaza forma mai mult timp si se muleaza mai bine pe corp. Sunt foarte confortabile si placute la atingere, dar sunt mai greu de intretinut.

Umplutura sintetica poate fi din fibra siliconizata, microfibra sau alte variatiuni de puf sintetic din poliester. Pilotele cu umplutura sintetica au avantajul de a fi antialergice si usor de curatat si intretinut. Sunt, asadar, ideale pentru cei care sufera de alergii sau care vor un produs ce nu necesita ingrijiri detaliate.

Ai in vedere gradul de izolare


Gradul de izolare nu are legatura cu greutatea pilotei. Exista modele foarte calduroase si usoare si piesa mai grele, care nu sunt neaparat calduroase. Daca vrei sa achizitionezi o , citeste cu atentia eticheta producatorului, pentru a vedea daca exista specificatia "racoroasa".

Cauta marimea potrivita


O este disponibila in marimi diferite, fiind gandita pentru a se potrivi diverselor tipuri de saltea. Incearca sa masori de acasa patul pe care il ai, pentru a sti cu exactitate ce tip de plapuma ti se potriveste. Nu ai vrea nici sa cada pe marginile patului, dar nici sa iti ramana picioarele dezvelite, chiar si in timpul verii.

Alege tesatura care iti place


Tesatura repezinta materialul care inveleste umplutura si care ii pastreaza distributia egala. O tesatura buna, de cele mai multe ori matlasata, impiedica formarea de bulgari in umplutura si asigura repartizarea uniforma a umpluturii. Ca si umplutura, tesatura poate fi din bumbac 100% sau din microfibra de poliester, cusuta in forma de patrate, canale sau romburi. Tesatura din bumbac necesita o ingrijire mai atenta, in timp ce cea din poliester este mai usor de intretinut.

Acestea sunt doar cateva aspecte pe care le poti lua in considerare atunci cand decizi sa comanzi online o pilota de vara din magazinul nostru. Avem nenumarate modele la preturi avantajoase, antialergice, prietenoase cu pielea si cu mediul inconjurator, astfel incat sa tii la distanta praful, acarienii si microorganismele care se depun in mod inevitabil peste tot. Investeste in calitate si vei redescoperi placerea somnului, asa cum o stiai poate in copilarie. Nu face rabat la calitate cand vine vorba de relaxarea ta si te vei trezi mereu cu forte proaspete!

Comentarii