Camera de oaspeti. Cum o decorezi pentru a fi mai placuta?

Daca iti place sa fii o gazda primitoare si mereu atenta, cu siguranta ti-ar placea ca cei care te viziteaza sa ramana peste noapte in caminul tau. Daca spatiul iti permite, poti sa amenajezi o camera de oaspeti, astfel incat musafirii tai, fie rude sau prieteni, sa se simta mai ceva ca la hotel. Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a decora o camera cu mult bun gust, tocmai de aceea, ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi utile, care te vor ajuta pe parcurs!

Patul trebuie sa fie piesa centrala


Patul este cea mai importanta piesa din orice dormitor, cu atat mai mult daca vorbim despre camera de oaspeti, un loc in care odihna si relaxarea trebuie sa fie la superlativ. Investeste intr-un pat confortabil, spatios si extrem de bine pus la punct din punct de vedere estetic, astfel incat musafirii tai sa se simta mereu odihniti.

Alege lenjerii de calitate pentru camera de oaspeti, pune cat mai multe perne, o pilota pufoasa si racoritoare si o cuvertura de pat eleganta, care sa se potriveasca cu intregul decor. In privinta cromaticii, incearca sa eviti culorile puternice si sa optezi mai degraba pentru variante pastelate, de bej, crem, ivory, roz prafuit, camel, gri taupe. Combinate cu alb sau negru, toate aceste nuante vor crea un cadru feeric, in care oaspetii tai sa se simta minunat.

Detaliile fac diferenta


Pe langa pat, trebuie sa se regaseasca cel putin o noptiera in camera de oaspeti, pentru ca musafirii tai sa isi puna obiectele personale. Asigura-te ca ai si o priza in apropiere, astfel incat cei care innopteaza la tine sa isi poata reincarca telefonul. De asemenea, daca vrei sa lasi o impresie placuta, poti pune tot pe noptiera sau pe masuta din balcon sau de la fereastra un buchet cu flori proaspete, care sa armonizeze decorul.

De asemenea, in dulapul cu umerase ar trebui sa se regaseasca cel putin o patura moale si pufoasa, in cazul in care oaspetii tai sunt mai frigurosi si simt nevoia sa se inveleasca mai bine peste noapte. Le mai poti lasa cateva perechi de papuci de casa, halate si prosoape curate, astfel incat sa se simta exact ca acasa.

Nu uita de sursele de iluminare de langa pat, care sunt extrem de importante, mai ales cand vine vorba de camera de oaspeti. Veiozele, lampile si lampadarele sunt foarte utile pentru cei care prefera o lumina difuza in timp ce citesc sau se uita la televizor. Mai mult, exista persoane care sunt obisnuite sa doarma toata noaptea cu o astfel de lumina aprinsa, atunci cand nu se afla in intimitatea casei lor.

La capitolul draperii, alege-le pe cele care reusesc sa faca intuneric in camera, pentru a te asigura ca musafirii nu se vor trezi prea devreme din cauza luminii de afara. Acest detaliu va spori confortul oferit de camera de oaspeti si ii va face pe cei care innopteaza la tine sa se simta ca in vacanta.

Nu-i asa ca e usor sa fii gazda, atunci cand iti place sa oferi si altora din putinul tau? Inspira-te din aceste idei si lasa-ti creativitatea sa te conduca spre cele mai frumoase decoruri ale casei tale!


Citeste si: Vrei un dormitor ca la hotel? Iata cum il poti obtine!

Comentarii