Vrei un dormitor ca la hotel? Iata cum il poti obtine!

Atunci cand iti decorezi dormitorul, cu siguranta ai in minte cel putin o idee de design interior inspirata fie din revistele de specialitate, fie din hotelurile pe care poate le-ai frecventat sau ti-ai fi dorit sa le cunosti. Nu e deloc imposibil sa ai un dormitor ca la hotel, chiar si cu buget redus. Este suficient sa pui in practica unele sfaturi si sa te bucuri de un cadru de vis, la tine acasa! Iata cum poti obtine un dormitor ca la hotel, fara prea mult efort!

Opteaza pentru tonuri din palete cat mai asemanatoare


Exista un motiv intemeiat pentru care multe camere de hotel sunt decorate cu elemente in culori sau tonuri apropiate. Folosirea unei palete asemanatoare de culori creeaza o atmosfera calma, apreciata de oaspeti. Tonurile pamantii (crem, mustar, olive, nisipiu, beige) dau nastere unui mediu relaxant, care te indeamna la odihna. Evita, pe cat posibil, culorile mult prea puternice, care dau o senzatie de agitatie.

Alege lenjerii de pat Damasc albe


Stii cat de imaculate sunt lenjeriile la hotel, tocmai de aceea, daca iti doresti un dormitor ca la hotel, poti opta pentru lenjerii de pat Damasc albe, care au acele dungi fine specifice lenjeriei care apartine domeniului HoReCa. Investeste in calitate si asigura-te ca ai o pilota rezistenta si multe perne de diferite dimensiuni cu care sa creezi un decor desprins din imaginile cu hoteluri de lux.

Cauta perdele si draperii lungi


Perdelele si draperiile lungi vor face ca dormitorul sa fie mai intim, mai retras si mai ascuns de agitatia din afara lui. Poti folosi perdele si draperii lungi pentru ferestre sau, daca vrei, poti sa delimitezi patul de restul camerei si sa le folosesti pentru a crea un baldachin. Alege nuante neutre si bucura-te de mai mult confort in diminetile tarzii.

Asigura-te ca ai un pat mare si confortabil


Patul este elementul-cheie din orice camera, cu atat mai mult daca vorbim de un dormitor ca la hotel. Stii si tu cat e de bine sa te relaxezi in vacante intr-un pat mare, moale si extrem de confortabil, tocmai de aceea nu trebuie sa faci rabat la calitate si sa investesti intr-o piesa rezistenta. S-ar putea sa te coste ceva mai mult, insa un pat tapitat intr-o culoare care iti place se va potrivi perfect cu imaginea hotelurilor de 5 stele.

Nu uita sa alegi si o saltea de calitate, care sa iti asigure somnul placut dupa care tanjesti. Aceasta trebuie sa iti sustina corect corpul si sa nu iti provoace dureri de spate sau de gat. Testeaza si apoi achizitioneaza ce crezi ca se potriveste mai bine.

Joaca-te cu luminile


Intr-o camera de hotel luxoasa, vei observa ca sursele de lumina vin din diferite colturi. Astfel, vei gasi veioze, lampadare, spoturi, plafoniere, lustre etc. Toate acestea sunt menite sa fie in armonie din punct de vedere vizual, astfel incat sa ofere exact lumina de care ai nevoie. Acelasi lucru il poti implementa si in casa ta, daca vrei un dormitor ca la hotel.

Cand vrei sa stai pe fotoliu sau la masa de machiaj, e bine sa ai un lampadar care sa iti ofere gradul de lumina de care ai nevoie. Cand cobori sau urci in pat, e indicat sa ai o veioza la indemana care poate fi aprinsa usor si care sa ofere o lumina difuza, ambientala.


Citeste si: Cuvertura de pat, piesa de rezistenta din dormitorul tau!

Comentarii

Articole similare