Pozitii de somn. Ce spune felul in care dormi despre tine?

Cu siguranta ai o pozitie de somn preferata, la fel ca toti ceilalti oameni. Poate nu ai dat prea multa importanta felului in care adormi sau ajungi sa te trezesti dimineata, insa s-ar parea ca pozitia de somn preferata are legatura cu personalitatea pe care o ai. Ti-am starnit curiozitatea? Iata care sunt cele mai intalnite pozitii de somn si ce spun acestea despre tine!

Pozitia fetusului


Usor de recunoscut, pozitia fetusului este cea mai folosita, fiind preferata mai mult de femei decat de barbati. Daca dormi in pozitia fetusului, inseamna ca simti nevoia de aparare si poti parea o persoana timida si retrasa, la prima vedere. Mai mult, femeile care dorm in aceasta pozitie prefera sa doarma cu partenerul alaturi, astfel incat sa se simta protejate in orice clipa. Sfat: pentru a te bucura de odihna sanatoasa, incearca sa dormi cu o perna intre genunchi, pentru ca tensiunea de pe muschi si spate sa fie diminuata.

Pozitia soldatului


Sunt multe pozitii somn in care corpul nostru poate sa doarma, insa una care se numara printre cele mai intalnite este si pozitia soldatului. Cum o recunosti? Dormi pe spate, avand corpul intr-o pozitie dreapta, cu mainile intinse pe langa corp, exact ca un soldat. Se spune ca cei care dorm intinsi sunt persoane linistite, rezervate, serioase, care au asteptari mari de la propria persoana. De asemenea, se spune ca nu au incredere in ceilalti si ca prefera sa faca totul singuri.

Daca vrei sa te asiguri ca dormi cat mai bine, ai grija la salteaua pe care o folosesti. De asemenea, si lenjeria de pat este foarte importanta, intrucat ai nevoie de un produs care sa permita circulatia aerului si sa absoarba umezeala, mai ales in zona spatelui, unde transpiri peste noapte.

Pozitia "in cadere libera"


Nu stii ce pozitii de somn sa mai adopti? Cu siguranta ajungi sa adormi cum se intampla, iar cea mai intalnita pozitie "la nimereala" este chiar pozitia in cadere libera. Cum o recunosti? Imagineaza-ti ca dormi pe burta, cu capul intr-o parte si cu mainile in jurul pernei sau pe langa corp, cu picioarele usor stranse.

Daca se intampla sa te trezesti intr-o astfel de pozitie, destul de inconfortabila ar spune unii, inseamna ca esti o persoana creativa, comunicativa, care are foarte multe planuri si ganduri. Nu pui prea mult accent pe rigurozitate si preferi sa fii natural, indiferent de circumstante. De asemenea, muncesti mult pentru idealurile tale si ai nevoie de odihna.

Specialistii nu recomanda dormitul pe burta, deoarece poate afecta coloana vertebrala, iar tensiunea acumulata poate pune presiune chiar si pe zona gatului. Totusi, daca simti ca ti-ai gasit un loc confortabil in aceasta pozitie, ai putea sa folosesti o perna moale sub burta pentru a reduce tensiunea. De asemenea, iti poti sprijini capul pe o perna cat mai joasa si mai plata, care sa iti asigure buna circulatie a sangelui.

Mai sunt si alte pozitii somn pe care sigur le-ai testat, chiar si fara sa iti dai seama, pana acum. Insa indiferent de felul in care dormi, retine ca lenjeria de pat, salteaua, pernele, chiar si pilota te vor ajuta sa dormi mai bine si sa faci diferenta dintre odihna de inalta calitate si odihna superficiala. Somnul tau conteaza!

Citeste si: 3 factori care iti influenteaza somnul

Comentarii

Articole similare