Care sunt cele mai potrivite culori pentru baie?

Desi nu se bucura de atentie in egala masura cu celelalte incaperi dintr-o casa, baia ramane unul dintre locurile pe care nu le poti neglija. Pe langa faptul ca in aceasta incapere iti petreci zilnic timp, mai mult sau mai putin, camera iti reflecta stilul de viata si gusturile pe care le ai in materie de decor si curatenie. Aici ai parte de momente de rasfat, de SPA-ul zilnic pe care il meriti si de locul de liniste in care esti doar tu cu gandurile tale. Asadar, daca vrei sa iti amenajezi o baie ca in reviste sau iti redecorezi aceasta incapere, de la noi vei afla care sunt cele mai potrivite culori baie!

Albastru


Cu toate ca este o culoare destul de rece, albastrul emana prospetime si energie, o stare pe care ti-o doresti cu siguranta dupa ce te speli pe fata sau dupa ce faci un dus revigorant. In plus, ideea de albastru sigur te duce cu gandul si la apa marii sau la cerul pe care il privesti cand simti nevoia de relaxare.

Alb


Albul este o culoare pretentioasa, ce-i drept, insa are avantajul de a lumina baia asa cum trebuie si de a oferi senzatia de mai mult spatiu. La capitolul culori baie, albul se poate utiliza pentru placile ceramice, obiectele sanitare si corpurile de mobilier. De asemenea, o poti combina cu usurinta si cu alte culori, insa trebuie sa mentii curatenia la cel mai inalt nivel, deoarece albul tradeaza chiar si cele mai mici pete.

Verde


Daca esti pasionat de natura, verdele este alegerea perfecta pentru baie, un loc in care ar trebui sa te simti eliberat, un loc intim, doar pentru tine. Alege sa imbini verdele cu nuante placute de bej sau maro, pentru a-i oferi un aspect modern si stylish incaperii tale.

Mov


Movul sau violetul reprezinta o alegere inspirata, daca esti o fire creativa si iti place sa iti pui amprenta pe fiecare loc din casa, chiar si pe baia ta. Daca vrei sa fie nuante mai odihnitoare, alege varianta pastel a movului sau a violetului, astfel incat sa nu obosesti atunci cand intri in aceasta incapere.

Bej


La capitolul culori baie, poti miza cu incredere si pe bej, o optiune ideala pentru cei care prefera decorul minimalist, aranjat modern si cu foarte mult bun gust. Alege detalii gold pentru lavoar si cada, opteaza pentru iluminat pe baza de LED si combina corpurile de moblier, astfel incat sa ai parte de un decor desprins din revistele de Home & Deco. Poti amplasa si cateva plante decorative, speciale pentru baie, pentru a aduce natura mai aproape de tine.

Acestea sunt cele mai indicate culori baie, insa, daca vrei, poti sa te inspiri si din cromatica generala a locuintei tale, pentru a integra aceeasi paleta de culori si in amenajarea baii. Spre exemplu, daca ai un living amenajat in stil mediteranean (nuante de albastru marin, alb, crem), poti aplica si in spatiul baii acelasi stil de amenajare, conturat in jurul unor nuante de emana prospetime si stare de bine.

Citeste si: Covorase pentru baie - invata sa le alegi cu bun gust!

Comentarii

Articole similare

Fii gazda perfecta cu prosoape si halate de baie!
Fii gazda perfecta cu prosoape si halate de baie!
De Sarbatori, cu siguranta iti doresti ca musafirii sa te "colinde" si sa petreceti timp minunat impreuna. Daca iti place sa fii o gazda cat mai buna si vrei sa le oferi oaspetilor tai tot confortul...