Flori de primavara in ghiveci

Primavara aduce un nou suflu si o noua bucurie in toate. Acest anotimp nu doar ca marcheaza revenirea la viata a naturii, dar si un nou inceput, mai frumos, mai proaspat, mai plin de lumina. Si cum florile sunt mesagerii primaverii, cu siguranta iti doresti sa te bucuri de maretia si splendoarea lor inca de la primele raze ale soarelui. Prin urmare, nu iti ramane decat sa alegi flori de primavara in ghiveci, care sa te faca sa zambesti cu frumusetea lor inegalabila.


Tipuri de flori de primavara in ghiveci-uri de efect

Daca te-ai intrebat mereu ce flori de primavara in ghiveci sunt cele mai frumoase, afla ca exista o multime de sortimente de unde poti alege. Cele mai cunoscute tipuri de flori in ghiveci sunt zambilele, lalelele, brandusele, narcisele etc.

Zambilele

In randul celor mai gingase flori de primavara se numara zambilele. O astfel de planta iti poate insenina intreaga incapere, avand in vedere culorile frumoase pe care le poate avea, de la roz bland, la alb catifelat si mov intens.


Bulbul contine absolut toate elementele necesare dezvoltarii, iar, din acest motiv, zambila este o floare extrem de usor de plantat. Pentru acest proces vei avea nevoie doar de un sol bun, tuberculul, apa si un ghiveci potrivit. Nu este nevoie sa adaugi alti nutrienti pentru dezvoltarea radacinii, ca in cazul altor plante. Pe aceasta o poti creste in orice mediu, atat afara, in gradina, cat si in casa.

In cazul unei zambile crescute in vas, avantajul este simplu, te vei putea bucura de o astfel de floare in orice perioada a anului, fie iarna, fie vara. In cazul in care nu stiai, aceasta planta are, totusi, nevoie de 12 saptamani de frig pe an, pentru a putea reinflori. Cum poti face acest lucru? In momentul in care iei bulbii, ii poti tine in frigider, acoperiti de hartie. Incearca sa ii auzi saptamanal, dar nu in exces. In momentul sadirii, e indicat sa alegi un suport ce le poate sustine greutatea si ai in vedere ca se dezvolta destul de mult.


Lalelele

Cum sa nu iubesti lalelele? Aceste flori admirate de toate doamnele si domnisoarele pot sa iti infrumuseteze casa, ferestrele, balconul sau terasa atunci cand alegi sa le plantezi in ghiveci. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de un vas cu orificii in partea de jos. Alege un sol de buna calitate in care vei planta bulbii, acestia fiind acoperiti in pamant.

Pentru ingrijirea lor, este necesar sa stea la intuneric, in beci, de exemplu, la o temperatura scazuta, de pana in 8 grade. Florile trebuie udate in mod abundent, iar sub ghiveci nu trebuie sa fie prezenta farfuria. Incearca sa verifici periodic pamantul. In cazul in care acesta este umed, nu este nevoie de apa, dar, daca observi ca s-a uscat, nu ezita sa pui in practica o noua udare.

In momentul in care observi ca radacinile si-au facut aparitia, vasul trebuie mutat intr-un loc mult mai calduros. De acum incepe numaratoarea inversa, iar in aproximativ 2-3 saptamani, lalelele superbe isi vor face aparitia. Dupa ce acestea au crescut, le poti muta intr-un nou ghiveci, ceva mai spatios. Poti face acest lucru fara griji, deoarece florile tale nu vor avea de suferit si vor arata minunat.


Brandusele

Plapande si puternic inmiresmate, brandusele se regasesc si ele in randul celor mai frumoase flori de primavara, acestea putand fi plantate atat in gradina, cat si in ghiveci. Sunt plante ce se inmultesc prin intermediul bulbilor si se ingrijesc foarte usor.

Pentru sadirea unor astfel de flori de-a dreptul spectaculoase, vei avea nevoie de un pamant plin de substante nutritive. Nu uita, solul pentru gradina si cel pentru plantele in ghiveci este diferit. Din acest motiv, trebuie sa ai mare grija in momentul alegerii lui. Odata ce ai trecut de acest pas, trebuie sa te orientezi asupra unui vas potrivit. In primul rand, acesta trebuie sa corespunda cu dimensiunea plantei. Astfel, cu cat iti doresti ca ea sa fie mai mare, cu atat acesta trebuie sa fie mai spatios. Poti incerca unul cu orificii in partea de jos, lucru ce va ajuta la aerisirea corespunzatoare a pamantului.


Cum sa iti amenajezi balconul cu flori de primavara la ghiveci?

Nu-i asa ca un balcon superb, desprins din paginile revistelor, nu poate fi complet fara amplasarea unor flori de primavara la ghiveci? Daca iti place sa ai un colt de natura chiar langa tine, inspira-te din propunerile noastre si bucura-te de explozia de culoare si armonie.


Mai intai, asigura-te ca ai suficient spatiu pentru amplasarea ghivecelor. Te poti folosi de pervaz sau chiar poti improviza unul cu ajutorul unei masute. De asemenea, mai poti adauga rafturi suspendate pe care sa asezi florile sau chiar in afara balconului, daca iti doresti sa dai o noua fatada exteriorului. Mizeaza pe flori care iubesc caldura si lumina solara, dar ai grija sa le uzi in permanenta, pentru a-si pastra vitalitatea. Daca ai un birou improvizat in balcon sau un dulap, il poti decora cu flori de primavara la ghiveci.


Cum sa iti amenajezi curtea cu cele mai frumoase flori de primavara?

La capitolul cele mai frumoase flori de primavara, toate "bogatiile" naturii ocupa un loc aparte. Nu exista conceptul de cea mai frumoasa floare din lume, caci fiecare in parte are ceva special, prin urmare te poti orienta dupa florile care iti plac si care te reprezinta in totalitate.

Pentru a te bucura de o adevarata oaza de liniste, trebuie sa te ocupi de amenajarea curtii si gradinii, la inceput de primavara. Primavara este anotimpul potrivit pentru a planta flori, care iti vor transforma curtea intr-un loc plin de culoare. Primele plante de care te poti bucura primavara sunt trandafirii. Plantarea acestora se face in martie, atunci cand trebuie sa le scurtezi ramurile si radacinile, punand trandafirii intr-un amestesc de apa, pamant si ingrasamant natural. Crinii, gladiolele si panselutele se vor planta in luna aprilie, atunci cand temperaturile incep sa creasca.


Ghivecele cu flori colorate sunt idei spectaculoase de amenajare a curtii. Daca vrei ca investitia sa fie minima, poti crea tu insuti un astfel de decor, fara a cumpara ghivece gata facute. Asadar, ghivecele pot fi inlocuite cu un butoi, un bidon sau chiar un trunchi de copac uscat.


Sfaturi pentru ingrijirea florilor de primavara

Pe timpul primaverii, este indicat ca plantele tale sa aiba parte de o hidratare ceva mai speciala, adica de anumite substante necesare dezvoltarii. Probabil ai observat ca, vara, florile tale sunt ceva mai „triste”, avand in vedere temperaturile crescute. Ce poti face in aceasta situatie? Trebuie sa fie ferite de soare. Incearca sa le muti din fata ferestrelor, pentru a nu ajunge razele solare aproape de ele. Cauta un loc la umbra si putin mai racoros. In aceasta perioada trebuie udate mai des, in functie de sortiment.

Nu le hidrata nici cu apa prea rece, nici prea calda, deoarece acest lucru poate duce la ofilirea lor. In momentul in care toamna isi va face aparitia, poti reduce cantitatea de apa. Alege cat mai bine ghiveciul, deoarece acest lucru va ajuta foarte mult la dezvoltarea acesteia. Incearca sa te orientezi asupra unuia potrivit dimensiunii florii, pentru a avea suficient loc. Radacinile acesteia se intind si nu trebuie sa fie constranse de un spatiu mult prea mic.

Pe langa acest lucru, ea trebuie sa ajunga cu usurinta la apa. Incearca sa pastrezi intotdeauna pamantul curat, deoarece pot aparea tot felul de insecte nedorite, ce vor afecta planta ta. Alege intotdeauna cu grija nutrientii pentru sol, iar in acest fel, nu te vei confrunta cu probleme si te vei bucura de mici "bijuterii" ale naturii in locuinta ta.


Trucuri pentru plantarea acestora in ghivece

Iti place sa iti petreci timpul liber printre cele mai frumoase flori de primavara si iti doresti sa te bucuri de aceasta activitate chiar si in locuinta ta? Acest lucru este posibil cu ajutorul plantelor in ghiveci. Daca vrei sa afli cum obtii cele mai frumoase flori primavara ghiveci, lucrurile sunt destul de simple.

Bulbii se planteaza, in general, toamna, moment mult mai prielnic pentru dezvoltarea acestora. Majoritatea florilor nu sunt pretentioase in privinta solului, asa ca nu vei intampina probleme. Mai intai, acestea trebuie sadite in pamant si, implicit, un ghiveci mai spatios.


In momentul plantarii, bulbii trebuie pusi cu radacina in partea de jos si udati in mod regulat. Cand ii iei, incearca sa ii alegi cat mai bine, astfel incat sa nu aiba zone uscate. Acestia trebuie pozitionati cu o distanta de aproximativ 5 cm intre ei. Evita achizitionarea unor tuberculi incoltiti sau mult prea mici. Incearca sa te orientezi asupra unora cat mai mari, deoarece vor avea o inflorire mult mai abundenta.

Cum iti dai seama ca un bulb este bun? Acesta trebuie sa fie cat mai tare si lipsit de parti mult prea moi. Pamantul trebuie sa fie de o calitate cat mai buna, iar ghiveciul – unul spatios. Poti apela si la diversi nutrienti ce vor ajuta la dezvoltarea mai rapida a plantei.

Citeste si: Cum iti pregatesti casa pentru sezonul cald?

Comentarii

Articole similare

Amenajare balcon deschis
Amenajare balcon deschis
Primavara este perioada perfecta pentru a te gandi serios la cum iti vei amenaja balconul si il vei pregati pentru sezonul cald care sta sa inceapa. Daca ai un balcon deschis la casa sau la...